sümsük kuşugiller

sümsük kuşugiller İng. gannets and boobies

Kuşlar (Aves) sınıfının, kürek ayaklılar (Pelecaniformes) takımının, kanatları ve kuyrukları çok uzun, gagaları uzun ve kuvvetli olan, deniz hayvanlarıyla beslenen, sümsük kuşu (Sula bassana) ve kırmızı ayaklı sümsük kuşu (S.piscator) türleri iyi bilinen deniz kuşları familyası. Ganetgiller.


sümsük kuşugiller ile benzer kelimeler

kırmızı ayaklı sümsük kuşu

İng. boobies

Leyleksiler (Ciconiiformes) takımının, sümsükgiller (Sulidae) familyasından, tüyleri is renginde, tropik denizlere yatan yaşayan bir tür.

kırmızı-ayaklı sümsük kuşu

İng. boobies

(Sula piscator) Leyleksiler (Ciconiiformes) takımının sümsükgiller (Sulidae) familyasından bir kuş türü. Tüyleri is rengindedir. Tropik denizlere yakın yaşar.

sümsük

, -ğü

a. hay. b. 1. Sümsükgillerden, sivri gagalı, kısa bacaklı deniz kuşu (Sulabassana). 2. sf. hlk. Uyuşuk davranan, miskin, aptal, mıymıntı, sünepe, pısırık (kimse): “O olmasa daha günlerce sallanıp dururdu herifin kravatları.” -E. Şafak.

sümsük kuşu

İng. gannit

Kuşlar (Aves) sınıfının, kürek ayaklılar (Pelecaniformes) takımının, giller (Sulidae) familyasından, 98 cm kadar uzunlukta, beyaz tüylü, Kuzey Atlantik Okyanusu'nda yaşayan bir tür.


İng. gannet

(...

sümsük urlu beze

Fr. Adènomyxome

sümsük vurmak

Yumruklamak, yumrukla vurmak.

ağaç tırmaşık kuşugiller

İng. creepers

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımından, ince uzun gagalı, büyük ve kıvrık tırnaklı, orta uzunlukta kuyruklu, böceklerle beslenen türleri olan bir familya. Orman tırmaşık kuşu (Certhia familiaris), bahçe tırmaşık kuşu ...

ardıç kuşugiller

İng. thrushes

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, öz ötücüler (Oscines) üst familyasından, oldukça iri yapılı, gagaları hafifçe yay gibi, göçücü türleri olan bir familya. Karatavuk (Turdus merula), tarla ardıcı (T. piloris), taş...


"sümsük kuşugiller" karakter analizi

  • sümsük kuşugiller, 17 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'ü', 'm', 's', 'ü', 'k', ' ', 'k', 'u', 'ş', 'u', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
  • sümsük kuşugiller kelimesinin tersten yazılışı ' relliguşuk küsmüs' diziliminde gösterilir.