sokağa (veya sokaklara) dökülmek

sokağa (veya sokaklara) dökülmek

1) herhangi bir sebeple dışarı çıkmak: “Her zaman, saat on bir buçuk dedi mi kadın erkek, kol kola sokağa dökülürlerdi.” -P. Safa. 2) gösteri, protesto gibi amaçlarla insanlar sokaklara, meydanlara inmek.


sokağa (veya sokaklara) dökülmek ile benzer kelimeler

sokağa (veya sokaklara) düşmek

1) kadın kötü yola saparak orta malı olmak; 2) bir şey çoğalıp değerini yitirmek; 3) sükûneti, huzuru evin dışında aramak: “Babamın iğneli bakışlarından kurtulmak için o uyurken sokaklara düşerdim.” -O. Kemal.

kendini sokağa (veya dışarı) atmak

sıkıntıdan dolayı rahatlamak amacıyla açık havaya çıkmak.

parasını sokağa atmak

değeri olmayan bir mala para vermek.

sokağa atmak

1) birini düşkün, yoksul kalacak biçimde evden, iş yerinden uzaklaştırmak veya kovmak: “İnsanı kolundan tutup sokağa atmazlar.” -Halikarnas Balıkçısı. 2) para, eşya vb.ni boş yere harcamak.

sokağa çıkmak

gezmek veya bir iş görmek için evden çıkmak.

bilmem hangi (veya kaç veya kim veya nasıl veya ne)

önemli veya anlatılması gerekli görülmeyen şeyler için kullanılan bir söz: Bilmem hangi dairede kâtipmiş.

eşi benzeri (veya manendi veya menendi) olmamak (veya bulunmamak veya yok)

benzeri olmamak: “Allah rahmet eylesin, eşi menendi bulunmaz bir adamdı Nazmi Albay.” -A. Ümit. “Bir iki çıkışı, Arap Kadir'in bir eşi benzeri bulunmadığı gerçeğini ortaya koymuştu.” -K. Korcan. “Bizim dairenin müdürünün bir eşi benzeri daha yoktur.” -M. ...

tetikte (veya tetik) olmak (veya beklemek veya bulunmak veya durmak)

her an uyanık ve hazır bulunmak: “Güldane tehlikeyi sezmiş gibi tetikte.” -T. Buğra. “Onun sakinliği etrafta tetikte bekleyen karısına, çocuklarına da geçti.” -N. Cumalı. “Hele kendini güçlü hissederse tetik ol, basbayağı saldırganlaşır.” -A. İlhan.


"sokağa (veya sokaklara) dökülmek" karakter analizi

  • sokağa (veya sokaklara) dökülmek, 32 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, k harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'o', 'k', 'a', 'ğ', 'a', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 's', 'o', 'k', 'a', 'k', 'l', 'a', 'r', 'a', ')', ' ', 'd', 'ö', 'k', 'ü', 'l', 'm', 'e', 'k', şeklindedir.
  • sokağa (veya sokaklara) dökülmek kelimesinin tersten yazılışı ' kemlüköd )aralkakos ayev( ağakos' diziliminde gösterilir.