sivri dişli orfoz

sivri dişli orfoz Lat. Epinephelus caninus

Boyları 160 cm olabilen, Ege Denizi ve Akdeniz’de dağılım gösteren, operkulumda 2–3 bant bulunan, 20–300 m arasında kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan demersal bir tür.


sivri dişli orfoz ile benzer kelimeler

sivri dişli müren

Lat. Enchelychore anatina

Boyu 120 cm olabilen, Akdeniz’de dağılım gösteren, göğüs ve karın yüzgeçleri olmayan, 1–10 m arasında kayalık zeminlerde yaşayan demersal tür.

orfoz

Rum.

a. hay. b. Hanigillerden, Ege ve Akdeniz'de bulunan, eti beyaz ve lezzetli, 10 kilogramdan 50 kilograma kadar ağırlığı olan bir balık türü (Epinepheles gigas): “Orfozun görünmesiyle yemin kaybolması bir oldu, çocuğun da kolu koparılı...

orfoz balığı

bk. sarı hani


Lat. Epinephelus marginatus

Sarı hani.

sivri

sf. 1. Ucu keskin ve batıcı olan: “Sivri gagasından kelimeler çıkarken sanki birer ok oluyordu.” -Ö. Seyfettin. 2. Ucuna doğru gittikçe incelen: “Gösterip uzun dişlerini bir daha / Bir zehirli ok gibi attı bana kahkaha” -E. B. Koryürek. 3. a. hay. b.<...

sivri ağız

Lat. Poecilia sphenops

Doğal olarak Orta Amerika’daki tatlı ve acı sularda yaşayan, boyları 12 cm olabilen, çok sayıda renklenme gösteren formları olan, bir akvaryum balığı, sivriağızlı dişli sazancık balığı.

sivri akıllı

sf. Acayip düşünceleri olan ve kimsenin aklını beğenmeyen (kimse), sivri fikirli: “Kovboy bozuntusu yahut gangster torunu birkaç dır onlar.” -R. H. Karay.

sivri akıllu

Dâhi.

sivri baş

Fr. Acrocéphale

"sivri dişli orfoz" karakter analizi

  • sivri dişli orfoz, 17 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, z harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'i', 'v', 'r', 'i', ' ', 'd', 'i', 'ş', 'l', 'i', ' ', 'o', 'r', 'f', 'o', 'z', şeklindedir.
  • sivri dişli orfoz kelimesinin tersten yazılışı ' zofro ilşid irvis' diziliminde gösterilir.