sınırsız bütçe yineleme yöntemi

sınırsız bütçe yineleme yöntemi İng. unlimited budget exercise

Bütçe dönemi sona erdiğinde hesapların kapanmayıp eski bütçe uygulamasının işlemler sona erinceye kadar devam etmesine dayanan bir bütçe dönemi hesap kapatma yöntemi. krş. sınırlı bütçe yineleme yöntemi


sınırsız bütçe yineleme yöntemi ile benzer kelimeler

bütçe yineleme yöntemi

İng. budget exercise

Bütçe dönemi sona erdiği halde hesaplar kapanmayıp bütçe ile kabul edilmiş gelirlerin toplanmasına ve giderlerin yapılmaya devam edilmesine dayanan, bütçe döneminin hesap olarak kapatılma yöntemlerinden biri. krş. sınırlı , sınırsız , j...

sınırlı bütçe yineleme yöntemi

İng. limited budget exercise

Bütçe dönemi sona erdiğinde hesapların kapanmayıp belirlenmiş bir tarihe kadar eski bütçe uygulamasının devam etmesine dayanan bir bütçe dönemi hesap kapatma yöntemi. krş. sınırsız bütçe yineleme yöntemi

sınırsız eksersiz yöntemi

bk. sınırsız bütçe yineleme yöntemi

yineleme yöntemi

İng. iterative method

istenen bir sonucu, belli bir işlemler döngüsünü her seferinde biraz değişik parametre değerleri için, gittikçe sonuca biraz daha yaklaşacak biçimde birçok kez yineleyerek hesaplama yöntemi.

sınırsız

sf. 1. Sınırı olmayan, bir sınırla ayrılmamış olan, hudutsuz: “Deniz gibi korkusuz, deniz gibi dırlar.” -N. Hikmet. 2. zf. Çok sayıda. 3. mec. Pek çok, sonsuz: “Bahar geleli kargalar bir neşe içinde.” -A. Haşim.


<...

sınırsız besleme

Lat. ad libitum

Hayvanların iştahları olduğu sürece istedikleri kadar yem yemelerinin sağlanması, serbest besleme.

sınırsız doğru

a. mat. Başı ve sonu olmayan doğru.


Osm. gayr-i-mahdûd müstakîm

(matematik)

sınırsız emir

İng. no limit order

Borsa oyuncusunun, aracı kuruma bir taşınır değerin alım ya da satımı amacıyla fiyata ilişkin herhangi bir sınırlama olmadan verdiği emir.


"sınırsız bütçe yineleme yöntemi" karakter analizi

  • sınırsız bütçe yineleme yöntemi, 31 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'ı', 'n', 'ı', 'r', 's', 'ı', 'z', ' ', 'b', 'ü', 't', 'ç', 'e', ' ', 'y', 'i', 'n', 'e', 'l', 'e', 'm', 'e', ' ', 'y', 'ö', 'n', 't', 'e', 'm', 'i', şeklindedir.
  • sınırsız bütçe yineleme yöntemi kelimesinin tersten yazılışı ' imetnöy emeleniy eçtüb zısrınıs' diziliminde gösterilir.