sığırların korona virüs enfeksiyonu

sığırların korona virüs enfeksiyonu İng. bovine corona viral infection

Yeni doğan buzağılarda tek başına veya rotavirüs veya Cryptosporidium ile birlikte ishale neden olan viral bir hastalık. Dehidrasyon, asidozis ve hiperkalemi sonucu zayıflama ve durgunluk görülür.


sığırların korona virüs enfeksiyonu ile benzer kelimeler

sığırların Hemophilus sommus enfeksiyonu

İng. bovine Hemophilus somnus infection

Sığırlarda Haemophilus sommus tarafından oluşturulan, beyinde vaskülitis, tromboz, kanama ve nekrozla belirgin septisemik bir enfeksiyon.

sığırların herpesvirüs-4 enfeksiyonu

İng. bovine herpes virus 4 infection

Sığırlarda Herpesvirüs-4 ile oluşan meme başında; 2-4 mm çapında vezikül, püstül, ülser ve kabuklarla belirgin viral bir hastalık.

domuzların hemaglütine edici ensefalomiyelitis virüs enfeksiyonu

İng. porcine hemagglutinating encephalomyelitis virus disease

Kusma ve bitkinlik hastalığı.

ensefalomiyokarditis virüs enfeksiyonu

İng. encephalomyocarditis virus infection

Domuzlarda ve maymunlarda, kalp kası nekrozu, kısırlık, erken embriyo ölümleri, dölütün mumyalaşması ve ölü doğumlarla belirgin virüs hastalığı. Kemiriciler saklayıcı konaklardır.

İriki virüs ensefalitis enfeksiyonu

İng. Iriki virus encephalitis infection

Bunyaviridae familyasının Simbu alt grubuna dâhil bir virüsün, buzağılarda neden olduğu irinsiz beyin-omurilik yangısıyla belirgin bulaşıcı hastalık.

kedi lösemi virüs enfeksiyonu

İng. feline leukemia virus infection

Kedilerin tümör oluşumu, bağışıklık sisteminin baskılanması, üreme bozuklukları, glomerulonefritis, otoimmün hemolitik anemi gibi çok çeşitli lezyon ve klinik belirtilerle seyreden bir onkorna virüs enfeksiyonu.

kedilerin bağışıklık yetersizlik virüs enfeksiyonu

İng. feline immundeficiency virus infection

Kedilerde görülen, insanlardaki bağışıklık yetersizlik sendromuna birçok yönleriyle benzerlik gösteren, ısırma ve salyayla bulaşan bir lentivirüs enfeksiyonu.

kuzan virüs enfeksiyonu

İng. Chuzan virus infection

Geviş getirenlerde fetal dönemde hidranensefali ve beyincik hipoplazisi gibi yapılış bozukluklarına neden olan, Culicoides oxystoma ile taşınan viral hastalık.


"sığırların korona virüs enfeksiyonu" karakter analizi

  • sığırların korona virüs enfeksiyonu, 35 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'ı', 'ğ', 'ı', 'r', 'l', 'a', 'r', 'ı', 'n', ' ', 'k', 'o', 'r', 'o', 'n', 'a', ' ', 'v', 'i', 'r', 'ü', 's', ' ', 'e', 'n', 'f', 'e', 'k', 's', 'i', 'y', 'o', 'n', 'u', şeklindedir.
  • sığırların korona virüs enfeksiyonu kelimesinin tersten yazılışı ' unoyiskefne süriv anorok nıralrığıs' diziliminde gösterilir.