Sibirya kurdu

Sibirya kurdu İng. Siberian Husky

Rusya’dan köken alan ve Sibirya yerlisi olan, yüzyıllardır kızak çekimi, ren geyiği güdümü ve bekçi köpeği olarak kullanılan, güçlü yapılı, yüzü ve vücudunun alt kısmında beyaz kalan kısımlar hariç kurt grisinden gümüşi griye veya kum sarısından siyaha değişiklik gösteren renklerde, birbirinden farklı göz rengiyle dikkati çeken, gözleri kahverengi veya mavi olabilen, buz mavisi gözleriyle çok korkutucu ve vahşi bir görünüm sergilese de gayet yumuşak huylu, büyük kar ayakkabılarını andıran tüyleri patilerini keskin buzlu zemine karşı koruyan, kulaklar dik ve yukardan konumlu, kürkü çift tabakalı ve su geçirmez, alt kürkü sık ve yünsü, dış kürkü yumuşak, - 60 ºC soğuğa kadar dayanabilen, kibar, oyuncu, biraz inatçı ve haylaz, zeki, sosyal, sakin ve geçinmesi kolay, kendi ailesine çok bağlı ve yalnız kalmaktan nefret eden bir yapıda, hava sıcak olmadığı sürece mükemmel bir koşu arkadaşı, sert Sibirya koşulları için mükemmel iş köpeği olan, dayanıklı, hafif yapılı ve süratli olması nedeniyle kızak köpeği olarak kullanılan, mükemmel sürü köpeği olan ve arkadaşlarıyla iyi anlaşan, günümüzde ev köpeği olarak oldukça popüler olsa da kızak köpeği olarak da hâlâ başarılı bir biçimde yetiştirilen köpek ırkı.


Sibirya kurdu ile benzer kelimeler

banbul kurdu, (bamıl kurdu, panbul kurdu)

Kuduz böceği.

Sibirya kazı

İng. red-breasted goose

Kuşlar (Aves) sınıfının, kazlar (Anseriformes) takımının, ördekgiller (Anatidae) familyasından, gagası çok küçük ve gri olan, deniz ve nehir kıyılarında yaşayan, Marmara denizi sahillerinde kışlayan bir tür. Kızılgerdan kaz.

Sibirya kedisi

İng. Siberian Cat

Rusya'nın yerli kedilerinden birisi olan, tüyleri orta-uzun ile uzun arasında, baş bölgesindeki tüyleri daha uzun ve kabarık, soğuk iklimlere dayanıklılık sağlayan ve kışın belirginleşen sık bir alt tüy tabakası bulunan, en popüler rengi k...

Sibirya Rambouilletkoyunu

İng. Siberian Rambouillet Sheep

Altai koyunu.

Sibirya semenderi

Lat. Hynobius keyserlingii

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfından, Sibirya'da kumlu topraklarda yaklaşık 14 cm derinlikte yaşayan bir tür.

Sibirya sıçrayan sıçanı

İng. jerboa

Kemiriciler (Rodentia) takımının, Arap tavşanıgiller (Jaculidae) familyasından, 18 cm kadar uzunlukta, 26 cm kadar kuyruğu olan, Asya'da yaşayan bir tür.

Sibirya sıçrayan tavşanı

Fr. gerboise

(zooloji)

Sibirya sıçrıyan sıçanı

İng. jerboa

(Alactaga saliens), Kemiriciler (Rodentia) takımının Arap-tavşanıgiller (Jaculidae) familyasından(bk.) bir memeli türü. Uzunluğu 18, kuyruğu 26 cm. Asyada yaşar.


"Sibirya kurdu" karakter analizi

  • Sibirya kurdu, 13 karakter ile yazılır.
  • S harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'S', 'i', 'b', 'i', 'r', 'y', 'a', ' ', 'k', 'u', 'r', 'd', 'u', şeklindedir.
  • Sibirya kurdu kelimesinin tersten yazılışı ' udruk ayribiS' diziliminde gösterilir.

(a,b,d,i,k,r,s,u,y) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

subendokardiyal
İng. subendocardial

Endokard altı, endokard altında bulunan.

boyun deri kası
Osm. adale-i cildiye-i unk

(biyoloji)

Sibirya kurdu - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
s2
i1
b3
i1
r1
y3
a1
k1
u2
r1
d3
u2
Toplam puan değeri21