saçaklı sümüklüböcek

saçaklı sümüklüböcek Alm. Fadenschnecke

Karından ayaklılar (Gastropoda) sınıfının, arttan solungaçlılar (Opisthobranchia) takımından, kabukları olmayan, sırt bölgesinde saçak biçiminde birçok ikincil solungaç sıraları bulunan, denizlerde yaşayan bir tür.


saçaklı sümüklüböcek Alm. Fadenschnecke

(Aeolis papillosa): Karından-ayaklılar (Gastropoda) sınıfının arttan-solungaçlılar (Opisthobranchia) takımınına giren bir yumuşakça türü. Kabuksuzdur. Sırt bölgesinde saçak biçiminde birçok ikincil solungaç sıraları bulunur. Denizlerde yaşar.


saçaklı sümüklüböcek ile benzer kelimeler

kabuksuz sümüklüböcek, sülük salyangozu

Fr. limace, limax

(zooloji)

sümüklüböcek

İng. snail

Karındanbacaklı yumuşakça türlerinin genel adı. Otçul özellikleri dolayısıyle bitki, solucan arakonakçısı olarak da insan ve hayvan sağlığı için önem taşırlar. (Kabuklu çeşitlerine salyangoz da denir. a. bk. çıplaksümüklüler.)

çok saçaklı balık

İng. bichir

Saçak yüzgeçliler (Crossopterygii) takımının, çok saçaklıgiller (Polypteridae) familyasından, 8-10 parçadan meydana gelmiş uzun sırt yüzgeci olan, 1 m'den daha uzun, sırtı yeşil, karnı ak, Nil'de yaşayan ve eti yenen bir tür.


çok-saçaklı balık

İng. bichir

(Polypterus bichir) Saçak-yüzgeçliler (Crossopterygii) takımının çok-saçaklıgiller (Polypteridae) familyasından bir balık türü. Uzun olan sırt yüzgeci 8-10 parçadan meydana gelmiştir. Uzunluğu 1 m den çoktur. Sırtı yeşil, karnı ak olur. Nilde ya...

saçaklı

sf. Saçağı olan: “Valde Paşa'nın üç çifte kayığındaki gümüş kafes örmeli ve kenarları balık şeklinde yine gümüş ihramı meşhurdu.” -A. Ş. Hisar.


Havlu.


Saçaklı

Çanakkale ili, Bayramiç ilçesi, merkez buca...

saçaklı ağaç

Dallı budaklı ağaç.

saçaklı boşalım

İng. brush discharge

1. Bir iletken ile çevresi arasında yay boşalmasından daha düşük gerilimde oluşan boşalma durumu. 2. Bir uçun içinde ışıklı boşalma ile kıvılcımlı boşalma arasında oluşan durum.

saçaklı şerit

İng. fringed tapeworm

30-38 cm. boyunda olup, koyun, keçi ve sığırların ince bağırsağında yaşayan ve halkalarında bir sıra saçak bulunan yassı solucan.


İng. fringed tapeworm

Koyun, sığır, geyik ve antiloplar...


"saçaklı sümüklüböcek" karakter analizi

  • saçaklı sümüklüböcek, 20 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, k harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'a', 'ç', 'a', 'k', 'l', 'ı', ' ', 's', 'ü', 'm', 'ü', 'k', 'l', 'ü', 'b', 'ö', 'c', 'e', 'k', şeklindedir.
  • saçaklı sümüklüböcek kelimesinin tersten yazılışı ' kecöbülkümüs ılkaças' diziliminde gösterilir.