Pekin siyah domuzu

Pekin siyah domuzu İng. Beijing Black pork

Çin’de bulunan etçi, siyah renkte, ancak seyrek olarak de olsa beyaz izler bulunabilen, Berkshire ve Large White ırklarıyla yerli ırkların melezlenmesinden köken alan domuz ırkı.


Pekin siyah domuzu ile benzer kelimeler

pekin

Fr. Stable

Acımasız, sert (kimse).

Pekin insanı

İng. Peking man

Pekin civarında bulunan bir insan fosili. Önce Sinanthropus pekinensis, sonra Pithecanthropus pekinensis adları verilen, hâlen Homo erectus olarak adlandırılan fosil.


İng. Pekin man

Pekin yak...

Pekin köpeği

İng. Pekingese Dog

Çin’den köken alan, Çinliler tarafından kötü ruhları kovan efsanevi Foo köpeğinin günümüzdeki devamı olarak kabul edilen ve yarı kutsal varlıklar olarak görülen, Çin imparatorluğu döneminde sıradan halkın selam vermek zorunda olduğ...

Pekin ördeği

a. hay. b. Çin kökenli özellikle Amerika'da yaşayan bir tür ördek.

Afrika domuzu

a. hay. b. Çift parmaklılardan, kalın derili, Afrika'da yaşayan ve yaban domuzuna benzeyen bir hayvan (Phacochoerus aethiopicus).

Amerikan Landrace domuzu

İng. American Landrace Pork

Danimarka’da geliştirilmiş, bu ırkın geliştirilmesine yaklaşık olarak 1895 yılında başlanmış, daha sonra İngiltere yerli ırklarıyla, büyük beyaz domuz ırkının melezlenmesiyle sonuçlanmış, beyaz uzun vücut yapısına sahip, vücudunu...

Chesterbeyaz domuzu

İng. Chester White Pork

Pensilvanya’nın Chester şehrinden köken alan, dolayısıyla da adını buradan alan, anaç ve kombine verimli, bütün vücut beyaz renkte, kulaklar geniş ve yüze doğru sarkık, dayanıklı ve kuvvetli vücut yapısına sahip domuz ırkı.

düğmeli Afrika domuzu

İng. warthog

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, domuzgiller (Suidae) familyasından, 160 cm kadar uzunlukta, yüzünde siğile benzeyen iki çift kaba çıkıntı bulunan, köpek dişleri yanlara doğru gelişmiş, Kuzey Afrika'da yaşayan bir tür.



"Pekin siyah domuzu" karakter analizi

  • Pekin siyah domuzu, 18 karakter ile yazılır.
  • P harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'P', 'e', 'k', 'i', 'n', ' ', 's', 'i', 'y', 'a', 'h', ' ', 'd', 'o', 'm', 'u', 'z', 'u', şeklindedir.
  • Pekin siyah domuzu kelimesinin tersten yazılışı ' uzumod hayis nikeP' diziliminde gösterilir.