paroksimal hemoglobinüri

paroksimal hemoglobinüri İng. hemoglobinuria paroxysmalis

Sütten kesilerek kaba gıda ve su verilen 4-8 aylık besi danalarında fazla su içmeyi takiben görülen hemoglobinüri, hemoglobinemi paroksimalis, sığırların hipoton hiperhidratasyonu, su zehirlenmesi. Bu olayda henüz işlevi ortadan kalkmamış yemek borusu refleksinin devam etmesi sonucu içilen su doğrudan doğruya kırkbayır ve şirdene gitmekte ve süratle rezorbe edilmektedir. Suyun rezorbe edilmesi kanda hipotoni yaparak alyuvarları hemoliz eder ve hemoglobinemi, buna bağlı olarak hemoglobinüri meydana gelir.


paroksimal hemoglobinüri ile benzer kelimeler

paroksimal taşikardi

İng. paroxymal tachycardia

Aşırı heyecan ve korku gibi nedenlerle sempatik sinir sisteminin aşırı derecede uyarılması ve kalp kapak hataları gibi organik kalp bozuklukları sonucu oluşan, ani olarak başlayan ve bir süre devam ettikten sonra ani olarak kaybol...

paroksimal ventriküler taşikardi

İng. paroxymal ventricular tachycardia

Paroksimal taşikardi.

basiller hemoglobinüri

İng. bacillary hemoglobinuria

Sığır ve koyunlarda bazen de keçilerde ve domuzlarda akut seyirli, Clostridium haemolyticum’dan kaynaklanan, yüksek ateş, damar içi hemolizis, hemoglobinüri, sarılık ve karaciğerde genellikle büyük ve bir alanda pıhtılaş...

doğum sonrası hemoglobinüri

İng. postparturient hemoglobinuria

Yüksek verimli süt ineklerinde, doğumdan 2-6 hafta sonra, fosfor ve bakır yetersizliğinden kaynaklanan damar içi hemolizis, hemoglobinüri, anemi ve yüksek ölüm oranıyla belirgin hastalık, puerperal hemoglobinüri.

hemoglobinüri

İng. hemoglobinuria

İdrarda serbest hemoglobin bulunuşu.

puerperal hemoglobinüri

İng. puerperal hemoglobinuria

Doğum sonrası hemoglobinüri.


"paroksimal hemoglobinüri" karakter analizi

  • paroksimal hemoglobinüri, 24 karakter ile yazılır.
  • p harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'p', 'a', 'r', 'o', 'k', 's', 'i', 'm', 'a', 'l', ' ', 'h', 'e', 'm', 'o', 'g', 'l', 'o', 'b', 'i', 'n', 'ü', 'r', 'i', şeklindedir.
  • paroksimal hemoglobinüri kelimesinin tersten yazılışı ' irünibolgomeh lamiskorap' diziliminde gösterilir.