örümceğimsiler

örümceğimsiler

a. hay. b. Karada yaşayan akrepler, örümcekler, keneler ve uyuz böceklerini içine alan, dört çift ayaklı eklem bacaklılar sınıfı.


örümceğimsiler İng. spider-like animals

Örümcek, akrep, sakırga ve uyuzböceği türlerini içine alan, dört çift ayaklı, eklembacaklı omurgasızlar sınıfı.


örümceğimsiler İng. arachnids

(Yun. arachne: örümcek; eidos: biçim) Eklem bacaklılar (Arthropoda) dalının, gerçek eklem bacaklılar (Euarthropoda) alt dalından, karada yaşayan, vücutları başlıgöğüs (sefalotoraks) ve karın (abdomen) olmak üzere iki bölgeden oluşan, sefalotoraksta bir zehir çengeli (keliser), bir duygu ayağı (pedipalpus) ve sekiz yürüme bacağı bulunan, keliserlerin ucu çengel ya da makas taşıyan, kitap akciğerleri ile solunum yapan, ayrı eşeyli, ovipar ya da ovovivipar türleri olan, akrepler (Scorpionidae), örümcekler (Araneida), böğler (Solifugae) ve keneler (Acarina) takımları iyi bilinen bir sınıf.


örümceğimsiler Fr. arachnides

(zooloji)


örümceğimsiler İng. arachnids

(Arachnoidea), (Yun. arakhne = örümcek, Yun.eidos = biçim): Çokgözeli hayvanlardan eklembacaklılar (Arthropoda) dalının gerçek-eklembacaklılar (Euarthropoda) alt-dalının bir sınıfı. Karada yaşarlar. Vücutları başlı-göğüs (sefalotoraks) ve karın (abdomen) olmak üzere iki bölgeye ayrılır. Sefalotoraksda bir keliser (zehir çengeli), bir pedipalpus(duygu ayağı) ve 8 yürüme bacağı vardır. Keliserlerin ucu çengelli ya da makaslıdır. Kitap akciğeri denen bir solunun organları vardır. Ayrı eşeylidirler. Yumurtlarlar ya da ovovivipardirlar. Akrepler (Scorpionidea), örümcekler (Araneida), böğlar (Solifugae) ve kenelar (Acarina) en iyi bilinen takımlarıdır.


"örümceğimsiler" karakter analizi

  • örümceğimsiler, 14 karakter ile yazılır.
  • ö harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ö', 'r', 'ü', 'm', 'c', 'e', 'ğ', 'i', 'm', 's', 'i', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
  • örümceğimsiler kelimesinin tersten yazılışı ' relismiğecmürö' diziliminde gösterilir.

örümceğimsiler - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
ö7
r1
ü3
m2
c4
e1
ğ8
i1
m2
s2
i1
l1
e1
r1
Toplam puan değeri35