organik fosforlu bileşiklerle zehirlenme

organik fosforlu bileşiklerle zehirlenme İng. organophosphorus compound poisoning

Asetilkolin birikimine ve parasempatik sinir sisteminin aşırı uyarılmasıyla belirgin, akut veya kronik seyirli, hayvan türlerine göre değişen klinik belirtilerle seyreden zehirlenme.


organik fosforlu bileşiklerle zehirlenme ile benzer kelimeler

organik civalı bileşiklerle zehirlenme

İng. organic mercurial poisoning

Tohumluk tahıllarda mantar hastalıklarını önlemek için kullanılan organik cıva tuzlarının tüketimiyle, daha çok sığır ve domuzlarda oluşan akut veya kronik seyirli zehirlenme.

organik fosforlu bileşikler

İng. organophosporus compounds

Asetilkolinesteraz enziminin etkinliğini dönüşümsüz olarak engelleyen, böylece parasempatik uyarılı organlarda, otonom gangliyonlarda, nöromüsküler kavşaklarda ve merkezî sinir sisteminin kolinerjik kesimlerinde asetilkolin bi...

fosforlu

sf. 1. Birleşiminde fosfor olan. 2. mec. Işıklı, parlak: “Beyoğlu, karanlık içinde bir kaya gibi pırıl pırıl yanıyordu.” -Y. K. Karaosmanoğlu. 3. mec. Alımlı, gösterişli.

algal zehirlenme

İng. algal toxicosis

Genellikle tatlı su veya denizlerde dinoflagellatlar veya mavi-yeşil alglerin toksin veya toksin ürünlerinin alınması sonucu oluşan zehirlenme, algal toksikoz.

Quercus türleriyle zehirlenme

İng. Quercus spp poisoning

Meşe zehirlenmesi.

radyoaktif maddelerle zehirlenme

İng. radiation poisoning

Radyoaktif elementler, kozmik ışınlar, röntgen ve parçacık hızlandırıcı cihazlar tarafından oluşturulan protein, enzim ve hücrelerde biyokimyasal değişikliklere neden olan radyasyonun neden olduğu, teratojenik, mutajenik, karsinojen...

radyoaktif zehirlenme

İng. radiotoxicitiy

Radyoaktif maddenin çeşitli yollarla insan ya da hayvan vücuduna girmesi sonucu oluşan zehirlenme.

sorgum türleriyle zehirlenme

İng. Sorghum poisoning

Buğdaygiller ailesinde yer alan sorgum türü bitkilerin hayvanlar tarafından tüketimi sonucunda yapısında bulunan siyanojenik glikozitlerden dhurrinin neden olduğu perakut veya kronik zehirlenme. Perakut zehirlenme siyanit ve nitrit ze...


"organik fosforlu bileşiklerle zehirlenme" karakter analizi

  • organik fosforlu bileşiklerle zehirlenme, 40 karakter ile yazılır.
  • o harfi ile başlar, e harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'o', 'r', 'g', 'a', 'n', 'i', 'k', ' ', 'f', 'o', 's', 'f', 'o', 'r', 'l', 'u', ' ', 'b', 'i', 'l', 'e', 'ş', 'i', 'k', 'l', 'e', 'r', 'l', 'e', ' ', 'z', 'e', 'h', 'i', 'r', 'l', 'e', 'n', 'm', 'e', şeklindedir.
  • organik fosforlu bileşiklerle zehirlenme kelimesinin tersten yazılışı ' emnelrihez elrelkişelib ulrofsof kinagro' diziliminde gösterilir.