odak uzunluğu değiştirme motoru

odak uzunluğu değiştirme motoru İng. Power-Zoom

Sinema Optik kaydırmanın düzgün, sıçramasız yapılmasını sağlamak amacıyla odak uzunluğunu değiştirmekle görevli ufak motor.


odak uzunluğu değiştirme motoru ile benzer kelimeler

odak uzunluğu değiştirme

İng. change of focal length

Sinema Özellikle çevirim sırasında devinimli bir konuyu izlemek ya da alıcı yerinde durduğu halde konuya yaklaşmak ya da konudan uzaklaşmak için yapılan odak düzenlemesi.

geri odak uzunluğu

İng. back focal distance

Sinema/TV. Merceğin arka yüzü ile odak düzlemi arasındaki uzaklık.

odak uzunluğu

İng. focal length

Sinema/TV. Merceğin optik özeği ile odak noktası arasındaki uzunluk. (Bir alıcı merceğinin , bu mercek sonsuza odaklandığında, merceğin optik özeği ile boş filmin düzlemi arasındaki uzunluktur. Bu uzunluk milimetre (mm) ile belirtil...

alıcı motoru

İng. camera motor

Sinema Alıcılarda, filmin verici makaradan alıcı makaraya geçişini sağlayan düzeneği çalıştıran; pil, akımtoplar, üreteç ya da kent akımı gibi kaynaklardan beslenen motor.

arama motoru

a. bl. Kullanıcıların, aradıkları bilgiye ulaşmalarını sağlamak için Genel Ağ üzerindeki ağ sitelerini başlıklarına, açıklamalarına, anahtar kelimelerine ve içeriklerine göre bir dizin olarak sıralayan sistem.

çalıştırma motoru

bk. ilkdevinim motoru

çizgeleme motoru

İng. graphics engine

denetim motoru

İng. control motor

Hava kapağı ya da vanayı denetim aygıtından alacağı kumandaya göre açıp kapayan uygulayıcı motor.


"odak uzunluğu değiştirme motoru" karakter analizi

  • odak uzunluğu değiştirme motoru, 31 karakter ile yazılır.
  • o harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'o', 'd', 'a', 'k', ' ', 'u', 'z', 'u', 'n', 'l', 'u', 'ğ', 'u', ' ', 'd', 'e', 'ğ', 'i', 'ş', 't', 'i', 'r', 'm', 'e', ' ', 'm', 'o', 't', 'o', 'r', 'u', şeklindedir.
  • odak uzunluğu değiştirme motoru kelimesinin tersten yazılışı ' urotom emritşiğed uğulnuzu kado' diziliminde gösterilir.