mısır şurubu işleme kalıntısı

mısır şurubu işleme kalıntısı İng. corn syrup processing remainder

Mısır şurubunun rafinasyonu sırasında elde edilen; büyük bir çoğunlukla protein, geriye kalan karbonhidrat ve mısır nişastasının yağlı kısımlarından oluşan; su içerebilen ve susuz madde esası üzerinden en çok % 7 kül ve en az % 50 yağ içeren bir ürün.


mısır şurubu işleme kalıntısı ile benzer kelimeler

kurutulmuş mısır şurubu

İng. dried corn syrup

Dekstroz eş değeri 20 veya daha fazla olan nişastadan elde edilen ve besleyici sakkaritlerin saflaştırılıp yoğunlaştırılmış sulu bir çözeltisi olan mısır şurubunun kurutulmasıyla elde edilen bir ürün.

balık işleme kalıntısı

İng. fish processing by-product

Balık işleme endüstrisinden elde edilen, renderinglenmemiş, temiz, bozulmamış baş, yüzgeç, kuyruk, uç, deri, kemik ve iç organlarından oluşan, ham madde çeşidine göre balık başı, balık kuyruğu gibi adlandırılan bir ürün.

patates işleme kalıntısı

İng. potato processing residue

İnsan tüketimi amacıyla patates ürünlerinin üretimi sırasında elde edilen patates parçaları, soyukları, ıskartaları vb. nden oluşan kalıntıların kurutulmuş biçimi, kurutulmuş patates kalıntısı.

süt işleme kalıntısı

İng. milk processing residue

Süthane ürünlerinin normal işleme ve ambalajlama sırasındaki yıkama sularında bulunan katı maddelerin toplanmasından elde edilen ve hayvanlara tükettiği yemin kuru maddesinin % 25'inden fazla yedirilmemesi gereken ürünler.

ahududu şurubu

a. Ahududu özü ile hazırlanan içecek: “Çevresi dövmeli gümüş taslar içinde içilen buzlu bir nun bir yaz sonu ılıklığıyla dolu kokusuna doyum olmadığını söylerler.” -N. Hikmet.

elma şurubu

a. Elmanın şekerle kaynatılmasından elde edilen bir tür içecek.

glukoz şurubu

İng. glucose syrup, cern syrup

Mısır nişastasının asitler veya enzimlerle hidrolizinden elde edilen D-glukoz, maltoz ve maltodekstrin karışımı. Gıda endüstrisinde tatlılaştırıcı olarak kullanılır. Bileşiminde katı madde en az %70, Dglukoz en az %20 olmalıd...

invert şeker şurubu

İng. invert sugar syrup

Hidrofiz yöntemiyle kısmen indirgenmiş, invert şeker miktarı kuru maddede % 50 m/m nin üzerinde olan sulu sakkaroz çözeltisi.


"mısır şurubu işleme kalıntısı" karakter analizi

  • mısır şurubu işleme kalıntısı, 29 karakter ile yazılır.
  • m harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'm', 'ı', 's', 'ı', 'r', ' ', 'ş', 'u', 'r', 'u', 'b', 'u', ' ', 'i', 'ş', 'l', 'e', 'm', 'e', ' ', 'k', 'a', 'l', 'ı', 'n', 't', 'ı', 's', 'ı', şeklindedir.
  • mısır şurubu işleme kalıntısı kelimesinin tersten yazılışı ' ısıtnılak emelşi uburuş rısım' diziliminde gösterilir.