mikrotüpçük organizasyon bölgesi, MTOC

mikrotüpçük organizasyon bölgesi, MTOC İng. microtubule organizing center

Hayvan hücrelerinde mikrotüpçüklerin çıktığı ve serbest uçlarının plazma zarına doğru ışınsal olarak uzandığı, merkezinde sentriyolün yer aldığı, sitosoldeki mikrotüpçük molekül topluluğunun bulunduğu yer; bira mayasında ise çekirdek zarında iğ kutup cisimciğinin bulunduğu bölge. Yüksek yapılı bitki hücrelerinde bu bölgede sentriyol bulunmaz.


mikrotüpçük organizasyon bölgesi, MTOC ile benzer kelimeler

mikrotüpçük

İng. microtubule

Hücrelerde mikroskopla görülebilen, küresel bir protein olan tübülinden yapılmış, ökaryot hücrelerin hücre iskeletinin bir parçası olan, kamçıların ve sillerin iç yapısını ve iği oluşturan, içi boş tüpçükler.


MTOC

bk. mikrotüpçük organizasyon bölgesi

endüstriyel organizasyon

bk. sanayi iktisadı

organizasyon

Fr. organisation

a. 1. Düzenleme: “Sonra, mal satışı her şeyden önce bir , bir alıcı ve pazar yerleri bulma işidir.” -N. Hikmet. 2. Devlet, idare, toplum vb.nin düzenleniş biçimi. 3. Düzenli bir grubun üyelerinin tamamı. 4. Kuruluş, k...

politik organizasyon

bk. siyasal örgüt.

sosyal organizasyon

bk. toplumsal örgüt.

kayaç bölgesi (doğal kayaç bölgesi)

İng. Pétrographical province

Belli bir yerbilim döneminde, kimyasal ve mineral bileşimleri, yapıları, dokuları ve sayıları bakımından magmasal kayaçları özdeş soydan olan doğal bölge.

açık değişme bölgesi

İng. Free-trade area

Kendi kökenli mallarıyle ilgili tecim ilişkilerinin tümünde ya da bir bölüğünde, gümrük vergisi ile öteki engelleri birbirine karşı kaldırmış olan iki ya da daha çok gümrük ülkesinin oluşturduğu grup. (Bu grupta olmayan ülkelerden gelec...


"mikrotüpçük organizasyon bölgesi, MTOC" karakter analizi

  • mikrotüpçük organizasyon bölgesi, MTOC, 38 karakter ile yazılır.
  • m harfi ile başlar, C harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'm', 'i', 'k', 'r', 'o', 't', 'ü', 'p', 'ç', 'ü', 'k', ' ', 'o', 'r', 'g', 'a', 'n', 'i', 'z', 'a', 's', 'y', 'o', 'n', ' ', 'b', 'ö', 'l', 'g', 'e', 's', 'i', ',', ' ', 'M', 'T', 'O', 'C', şeklindedir.
  • mikrotüpçük organizasyon bölgesi, MTOC kelimesinin tersten yazılışı ' COTM ,iseglöb noysazinagro küçpütorkim' diziliminde gösterilir.