mayacılık katkı maddeleri

mayacılık katkı maddeleri İng. yeasty additives

Maya veya sirke üretiminde elde edilen, hububat malt ve malt sürgünleri bazen pamuk tohumu küspesi karışımının uygun bir biçimde kurutulmuş kalıntısı.


mayacılık katkı maddeleri ile benzer kelimeler

enerji sağlayan yem katkı maddeleri

İng. energy providing feed additivies

Yemlere enerji kaynağı olarak katılan propilen glikol (dihidroksi propan), propiyonik asit, fumarik asit, melas gibi yem katkı maddeleri.

gıda katkı maddeleri

İng. food additives

Tek başına gıda maddesi olarak kullanılmayan ve gıdanın tipik bir bileşeni olmayan, gıda maddelerine dayanıklılık, çekicilik, kıvam, tat veya hazırlama kolaylığı sağlamak için katılan maddeler.

silaj katkı maddeleri

İng. silage additives

Silolama işlemi sırasında eklenen uyarıcılar; inokulantlar, enzimler, melas, sukroz, glikoz gibi şekerlerle inhibitörler; propiyonik asit, formik asit, süt asidi gibi asitler yanında amonyak formaldehit, sülfürdioksit gibi kimyasallar;...

yem katkı maddeleri

İng. feed additives

Yem hazırlanmasında besleyici değeri olmayan, özel nedenlerle esas yem karışımlarına eklenen pelet bağlayıcılar, boya, hormon, antimikrobiyal vb. kimyasal maddeler veya bunların kombinasyonları.

gıda katkı maddesi

İng. food additives

Tek başına besin değeri taşımayan, gıda ürününe bilinçli olarak doğrudan ve dolaylı katılan, ürünün görünüş ve yapısını düzeltmek veya koruma süresini artırmak için sınırlı miktarda eklenen maddeler, katkı maddesi.

katkı

a. 1. Bir işin yapılmasına, gerçekleşmesine emek, bilgi, para vb. ile katılma, yardım: “Her geçen gün ününe, sanatına yeni lar getiriyordu.” -N. Cumalı. 2. Bir şeye katılan başka bir madde. 3. Metal ve alaşımların hazırlanması sırasında içlerine katılan değişik ...

katkı maddesi

a. 1. Petrol ürünlerine katıldığı zaman bunlara istenilen özellikleri sağlayan veya doğal özelliklerini kuvvetlendiren uygun bir madde. 2. Herhangi bir karışıma ilave edilen madde.


İng. supplement

1. Gıda katkı maddeler...

katkı payı

a. 1. tic. Bir işe, bir ortaklığa girişte ödenen ücret. 2. Yükseköğrenimdeki harcamaların öğrenci tarafından ödenen bölümü.


"mayacılık katkı maddeleri" karakter analizi

  • mayacılık katkı maddeleri, 25 karakter ile yazılır.
  • m harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'm', 'a', 'y', 'a', 'c', 'ı', 'l', 'ı', 'k', ' ', 'k', 'a', 't', 'k', 'ı', ' ', 'm', 'a', 'd', 'd', 'e', 'l', 'e', 'r', 'i', şeklindedir.
  • mayacılık katkı maddeleri kelimesinin tersten yazılışı ' ireleddam ıktak kılıcayam' diziliminde gösterilir.