külrengi kör yılansı

külrengi kör yılansı İng. glass lizard

(Ophiosaurus apus), Pullu-sürüngenler (Squamata) takımının kör-yılansıgiller (Anguidae) familyasından bir sürüngen türü. Uzunluğu 110 cm. Uzun olan kuyruk kolayca birkaç parçaya bölünebilir. Ayaksızdır. Güney Avrupa ve Batı Asyada yaşar.


külrengi kör yılansı ile benzer kelimeler

kahverengi kör-yılansı

İng. blindworm

(Anguis fragilis) Pullu-sürüngenler (Squamata) takımının köryılansıgiller(Anguidae) familyasından bir sürüngen türü. Uzunluğu 54 cm. Gözleri küçüktür. Halk arasında kör olarak düşünülür. Ayaksızdır. Avrupa ve Batı Asyada yaşar.

kör kör

Kartal.

kör kör parmağım gözüne

“çok belli, göze batacak kadar ortada” anlamında kullanılan bir söz: “Orada da bazı kimseler sanat denince ille kuru, basit, yalın kat, bir üslubu anlıyorlar.” -H. Taner.

kör satıcının kör alıcısı olur

“herkes dengiyle iş yapar” anlamında kullanılan bir söz.

yılansı balık

İng. cuskeel

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, giller (Ophidiidae) familyasından, 20-30 cm kadar uzunlukta, Marmara ve Akdeniz'de yaşayan bir tür.


Lat. Ophidion barbatum

Kemikli balıklardan, giller (...

yılansı balıkgiller

İng. cuskeels

Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dikenli yüzgeçliler (Acanthopterygii) alt takımından, vücutları uzun ve yandan basık, karın yüzgeçleri körelmiş, küçük boylu, etçil, Atlantik, Pasifik ve Hint okyanuslarında ...

yılansı gidiş

İng. serpentine move

Alanda yapılan bir rastlantılı örneklemede konut birimleri arasından seçim yapmak üzere rastlantılı bir başlangıç noktasından yola çıkarak sokaklar boyunca izlenen ve yılan devinimlerine benzer gidiş.

yılansı kapan kaplumbağa

İng. common snapping turtle

Kaplumbağalar (Testudinata) takımının, kapan kaplumbağagiller (Chelydridae) familyasından, 90-100 cm kadar uzunlukta, 20 kg kadar ağırlıkta, Kuzey Amerika'dan Ekvator'a kadar olan bölgede yaşayan bir tür.


"külrengi kör yılansı" karakter analizi

  • külrengi kör yılansı, 20 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'ü', 'l', 'r', 'e', 'n', 'g', 'i', ' ', 'k', 'ö', 'r', ' ', 'y', 'ı', 'l', 'a', 'n', 's', 'ı', şeklindedir.
  • külrengi kör yılansı kelimesinin tersten yazılışı ' ısnalıy rök ignerlük' diziliminde gösterilir.