kulometrik titrasyon

kulometrik titrasyon İng. coulometric titration

Sabit bir akımda, bir kimyasal reaksiyonun tamamlanması için gerekli zamanın ölçülmesine dayanan kulometrik bir analiz çeşidi.


kulometrik titrasyon ile benzer kelimeler

amperometrik titrasyon

İng. amperometric titration

Çalışma elektroduna sabit bir potansiyel uygulanarak oluşan akımın ölçülmesine dayanan ve doğrusal kısmı olan eğriler elde edilen bir yöntem.

geri titrasyon

İng. back titration

Titrasyon işleminde, çözeltiye eşdeğerlik noktasını aşacak şekilde standart çözelti ekleyip tepkimeye girmemiş olan standart çözelti miktarını ikinci bir standart çözelti ile bulma işlemi.

potansiyometrik titrasyon

İng. potentiometric titration

Polarize olmayan bir elektrot kullanarak sistemden akım geçirmeksizin elektrotlarda oluşan gerilimin ölçülmesine dayanan yöntem. Potansiyometrik titrasyon ile kuvvetli asit, zayıf asit ve bu asitlerin karışımdaki miktarlarını b...

titrasyon

İng. titration

Çözelti içindeki bir maddenin derişimini bulmak için, onunla tepkime verebilen derişimi bilinen bir çözeltiden belirli hacimlerde ekleyip, tepkimenin bitim noktasını çözeltinin bazı özelliklerindeki (renk degişimi, çökme, iletkenlik v.b) deği...

titrasyon asiditesi

İng. titration acidity

Asitlik değeri.

titrasyon eğrisi

İng. titration curve

1.Titrasyonda, eklenen çözelti hacmine karşı çözelti pH’sının grafiği; 2.Bir asit- baz titrasyonunda pH’nın nasıl değiştiğini gösteren ve titrasyonun eşdeğerlik noktasını (dönüm noktası) saptamakta kullanılan eğri.


<...

titrasyon hatası

İng. titration error

Eşdeğerlik noktasına ulaşmak için gerekli titrant hacmi ile dönüm noktasına ulaşmak için harcanan titrant hacmi arasındaki fark.

türev titrasyon eğrisi

İng. derivative titration curve

İlave edilen titrant hacmine karşı, birim hacim başına ölçülen büyüklükteki değişim ile ilgili eğri. Bir türev eğrisinde, normal titrasyon eğrisinde büklüm noktasının bulunduğu noktada bir maksimum görülür.


"kulometrik titrasyon" karakter analizi

  • kulometrik titrasyon, 20 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, n harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'u', 'l', 'o', 'm', 'e', 't', 'r', 'i', 'k', ' ', 't', 'i', 't', 'r', 'a', 's', 'y', 'o', 'n', şeklindedir.
  • kulometrik titrasyon kelimesinin tersten yazılışı ' noysartit kirtemoluk' diziliminde gösterilir.