kör bağırsak genişlemesi ve dönmesi

kör bağırsak genişlemesi ve dönmesi Lat. dilatatio et torsio caeci

Sığırlarda görülen kör bağırsağın genişlemesi, yer değiştirmesi ve dönmesiyle belirgin bir hastalık, sekum dilatasyon ve torsiyonu, dilatasyo, dislokasyo ve torsiyo seki.


kör bağırsak genişlemesi ve dönmesi ile benzer kelimeler

mide genişlemesi ve dönmesi

İng. gastric dilatatio-volvulus

Önce içerik ve gaz ile genişlemiş olan midenin, yemek borusu ile birleştiği noktada saat yönünde dönmesi sonucu oluşan burulma veya bükülme, gastrik dilatasyon, mide volvulusu, gastrik volvulus. Dalak da mideyle karaciğer vey...

bağırsak askısı dönmesi

İng. mesenteric torsion

Bağırsak askısının kök kısmının kendi ekseni etrafında burulması veya dönmesi. Kısa sürede nekroz, şok toksemi ve ölümle sonuçlanır. Süt emen veya suni olarak beslenen buzağılarda ve kuzularda kısa sürede fazla miktarda besin alımı s...

bağırsak dönmesi

Fr. Volvulus
İng. intestinal volvulus

Bir bağırsak halkasının kendi ekseni etrafında dönmesi sonucu meydana gelen boğulma, burulma veya bükülme, bağırsak volvulusu, mezenteriyal dönme, torsiyo mezenteriyalis intes...

kör kör

Kartal.

kör kör parmağım gözüne

“çok belli, göze batacak kadar ortada” anlamında kullanılan bir söz: “Orada da bazı kimseler sanat denince ille kuru, basit, yalın kat, bir üslubu anlıyorlar.” -H. Taner.

kör satıcının kör alıcısı olur

“herkes dengiyle iş yapar” anlamında kullanılan bir söz.

kör bağırsak

, -ğı

a. anat. 1. Kalın bağırsağın ilk parçası. 2. hay. b. Kalın bağırsağın ince bağırsakla birleştiği yerde bulunan çıkıntı bölümü.


Fr. Cæcum
İng. caecum

Sindirim kanal...

kör bağırsak açımı

Fr. Cæcotomie

"kör bağırsak genişlemesi ve dönmesi" karakter analizi

  • kör bağırsak genişlemesi ve dönmesi, 35 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'ö', 'r', ' ', 'b', 'a', 'ğ', 'ı', 'r', 's', 'a', 'k', ' ', 'g', 'e', 'n', 'i', 'ş', 'l', 'e', 'm', 'e', 's', 'i', ' ', 'v', 'e', ' ', 'd', 'ö', 'n', 'm', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • kör bağırsak genişlemesi ve dönmesi kelimesinin tersten yazılışı ' isemnöd ev isemelşineg kasrığab rök' diziliminde gösterilir.