konut dokunulmazlığı

konut dokunulmazlığı

a. huk. Belli hukuki şartların dışında, kişilere ait konutlara girilmemesi, arama yapılmaması ve eşyaya el konulmaması durumu.


konut dokunulmazlığı İng. inviolability of one's house, security of domicile

Yargıç kararı olmadan ulusal güvenlik ya da kamu düzeni bakımından gecikmede sakınca bulunan durumlarda, yasaca yetkili kılınan katın buyruğu bulunmadan konuta girilememesi, arama yapılamaması ve buradaki eşyaya el konulamaması durumu.


konut dokunulmazlığı ile benzer kelimeler

kişi dokunulmazlığı

İng. inviolability

Herkesin, yaşama ve varlığını geliştirme ve özgürlüğüne iye olması, yargıç kararı olmadan tutuklanamaması, kimseye eziyet ve işkence edilmemesi ve insan onuru ile bağdaşmayan ceza verilmemesi hakları.

milletvekilliği dokunulmazlığı

İng. privilege of the members of parliament

Görevlerini geniş bir söz ve düşünce özgürlüğü içinde yapabilmeleri, ceza kovuşturmasından korunmaları için yasaca milletvekillerine ve senatörlere tanınan hak.

yasama dokunulmazlığı

a. Yasama organı üyelerinin, adli kovuşturmadan korunarak görevlerini serbestçe yapabilmelerini sağlayan anayasa ilkesi, teşrii masuniyet: “Türkiye Büyük Millet Meclisindeki siyasi parti gruplarınca ile ilgili görüşme yapılamaz.” -Anayasa.

açık konut darlığı

İng. visible housing shortage

1. Bir kentte yaşayan ev halkı sayısı ile konut sayısı arasındaki dengesizlik. 2. Bir kentteki ev halkı sayısı ile, onları barındıracak konutlardaki oda sayısı toplamı arasındaki dengesizlik.

araba konut

İng. wagon

Sanatçıların içinde yaşadıkları tekerlekli ev.

boş konut

İng. vacant dwelling

Sürekli ya da geçici olarak oturulmadığı için, belli bir anda konut gereksinmesine yanıt vermeyen konut.

boş konut katsayısı

İng. vacancy rate

Belli bir kent bölgesinde, ya da kentin tümünde, boş konut birimleri sayısı ile toplam konut birimleri sayısı arasındaki orantı. Konut birimlerinin ne ölçüde boş tutulmakta olduğunu gösteren sayısal ölçüt.

çekirdek konut

İng. core housing

I-Özellikle az gelişmiş ülkelerde yaşayan dar gelirli ailelere devlet desteğiyle sağlanan ve ilerde aile genişledikçe, olanakları arttıkça yeni odalar eklenebilecek biçimde tasarlanan küçük konut türü. 2. Bir konutun, bir ailenin en az yet...


"konut dokunulmazlığı" karakter analizi

  • konut dokunulmazlığı, 20 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'o', 'n', 'u', 't', ' ', 'd', 'o', 'k', 'u', 'n', 'u', 'l', 'm', 'a', 'z', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • konut dokunulmazlığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılzamlunukod tunok' diziliminde gösterilir.