Koch mavi cisimcikleri

Koch mavi cisimcikleri İng. Koch blue bodies

Koch cismi.


Koch mavi cisimcikleri ile benzer kelimeler

Gattermann-Koch reaksiyonu

İng. Gattermann-Koch reaction

Benzen, alkilbenzenler veya polisiklik aromatik hidrokarbonların karbon monooksit ve hidroklorik asitle, aluminyum klorürün etkisiyle yüksek basınçta reaksiyonu. Bakır(I)klorürün ortama eklenmesiyle reaksiyon atmosferik basınçt...

Koch cismi

İng. Koch body

Yeni bölünen lenfositler içerisindeki Theileria şizontlarına verilen ad. Sürme frotilerde mavi renkte boyanırlar ve hastalığın tanısında önemlidirler, Koch mavi cisimcikleri.

“koch” olayı

Fr. Koch (phénomène de)

Koch olgusu

İng. Koch phenomenon

Tüberkülozdaki patolojik değişimlerin gecikmiş tipte bir aşırı duyarlılık reaksiyonundan kaynaklandığını ortaya koyan görüş.

böbrek cisimcikleri

İng. corpuscula renis

anat. Böbrek kesitlerinde, glomerulus ve Bowman kapsülünü içeren, koyu ve açık renkli benekler hâlinde görülen cisimcikler, korpuskula renis, Malpighi cisimciği.

intima cisimcikleri

İng. intimal bodies

Atlarda birçok organda ve özellikle de bağırsak submukozasındaki küçük arteryollerde, çok sayıda, damar lümenine doğru taşkın, endotel hücreleriyle döşeli mineralleşmiş kitleler.

Kravse cisimcikleri

Fr. corpuscules de Krause

(zooloji)

kutup cisimcikleri

İng. polocytus, İng. polar granule

anat. 1. Dişilerde ovaryumda birinci ve ikinci mayoz bölünme sonucu az sitoplazmalı, polositus primarius adı verilen birinci kutup hücresiyle polositus sekundarius adı verilen ikinci kutup hücrelerinin oluşturduğu a...


"Koch mavi cisimcikleri" karakter analizi

  • Koch mavi cisimcikleri, 22 karakter ile yazılır.
  • K harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'K', 'o', 'c', 'h', ' ', 'm', 'a', 'v', 'i', ' ', 'c', 'i', 's', 'i', 'm', 'c', 'i', 'k', 'l', 'e', 'r', 'i', şeklindedir.
  • Koch mavi cisimcikleri kelimesinin tersten yazılışı ' irelkicmisic ivam hcoK' diziliminde gösterilir.