kızıl başlı örümcek kuşu

kızıl başlı örümcek kuşu İng. woodchat shrike

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, örümcek kuşugiller (Laniidae) familyasından, 19 cm kadar uzunlukta, sırtı kara, karnı ak, tepesi kırmızı renkli, Avrupa, Kuzey Avrupa, Kuzey Afrika ve Ön Asya'da vadilerde yaşayan bir tür. Kızıl başlı çekirge kuşu.


kızıl başlı örümcek kuşu ile benzer kelimeler

kızıl-başlı örümcek kuşu

İng. woodchat shrike

(Lanius senator) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının örümcek-kuşugiller (Laniidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 19 cm. Sırtı kara, karnı ak, tepesi kırmızı olur. Avrupa, Kuzey Afrika ve Ön Asyada vadilerde yaşar.

kızıl sırtlı örümcek kuşu

İng. red backed shrike

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, örümcek kuşugiller (Laniidae) familyasından, 18 cm kadar uzunlukta, sırtı pas kırmızısı, karnı ak renkli olan, Avrupa, Batı ve Ön Asya'da orman ve bahçelerde yaşayan bir...

kızıl başlı çekirge kuşu

bk. kızıl başlı örümcek kuşu

kızıl başlı kiraz kuşu

İng. red headed bunfing

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, kiraz kuşugiller (Emberizidae) familyasından, 16.5 cm kadar uzunlukta, kışı Hindistan'da ve Güney Çin'de geçiren, Doğu ve Kuzeydoğu Anadolu'da nadir görülen, ergin erke...

kedi başlı örümcek

İng. cat-headed spider) 

Peru, Şili ve Arjantin’de yaşayan, ısırıkları özellikle bağlarda çalışan işçilerde nekrotik noktalara neden olan zehirli bir örümcek türü, Mastophora gasteracanthoides.

büyük örümcek kuşu

İng. great gray shrike

Ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, örümcek kuşugiller (Laniidae) familyasından, 24 cm kadar uzunlukta, karnı ak, sırtı kül rengi olan, Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika'da fundalık ve ağaçlıklarda yaşayan bir tür.

kara alınlı örümcek kuşu

İng. lesser grey shrike

Kuşlar(Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, örümcek kuşugiller (Laniidae) familyasından, 23 cm kadar uzunlukta, sırtı kül rengi, karnı ak, kanatları kara renkte olan, Avrupa, Ön ve Batı Asya'da bahçe ve ormanlarda...

kara-alınlı örümcek kuşu

İng. lesser grey shrike

(Lanius minor) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının örümcek-kuşugiller (Laniidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 23 cm. Sırtı külrengi, karnı ak, kanatları karadır. Avrupa, Ön ve Batı Asyada bahçe ve ormanlarda yaşar.


"kızıl başlı örümcek kuşu" karakter analizi

  • kızıl başlı örümcek kuşu, 24 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'ı', 'z', 'ı', 'l', ' ', 'b', 'a', 'ş', 'l', 'ı', ' ', 'ö', 'r', 'ü', 'm', 'c', 'e', 'k', ' ', 'k', 'u', 'ş', 'u', şeklindedir.
  • kızıl başlı örümcek kuşu kelimesinin tersten yazılışı ' uşuk kecmürö ılşab lızık' diziliminde gösterilir.