kılıç kuşanmak (veya takmak)

kılıç kuşanmak (veya takmak)

kılıcı olmak ve onu taşıyacak güce ve yetkiye hak kazanmak: “Harbiyede beraber okumuşlar, beraber kılıç kuşanmışlardı.” -H. E. Adıvar.


kılıç kuşanmak (veya takmak) ile benzer kelimeler

kur kılıç, (kurlu kılıç)

Süslü, özenle yapılmış kılıç

boynuz takmak (veya takınmak veya taktırmak)

karısı başka bir erkekle ilişki kurarak aldatmak (aldatılmak): “Onlar da sana seksen zamparayla boynuz taktırdılar ya.” -H. R. Gürpınar.

çelme atmak (veya takmak veya vurmak)

1) birini çelme ile yıkmaya çalışmak: “Ders aralarında ittikleri, çelme taktıkları da olurdu.” -Y. Atılgan. 2) mec. bir işi veya bir kimseyi baltalamak, gelişmesini engellemek: “Bana kanun ve hukuk yolundan çelme atılabilir mi?” -N. F. Kısakürek.

diline (veya dile) dolamak (veya takmak)

1) aynı şeyi durmadan ve her yerde tekrarlamak: “Bu aydınlardan bazılarının son zamanlarda dillerine doladıkları bir hikmet var.” -O. V. Kanık. 2) bir kimseyi her yerde kötülemek.

bilmem hangi (veya kaç veya kim veya nasıl veya ne)

önemli veya anlatılması gerekli görülmeyen şeyler için kullanılan bir söz: Bilmem hangi dairede kâtipmiş.

eşi benzeri (veya manendi veya menendi) olmamak (veya bulunmamak veya yok)

benzeri olmamak: “Allah rahmet eylesin, eşi menendi bulunmaz bir adamdı Nazmi Albay.” -A. Ümit. “Bir iki çıkışı, Arap Kadir'in bir eşi benzeri bulunmadığı gerçeğini ortaya koymuştu.” -K. Korcan. “Bizim dairenin müdürünün bir eşi benzeri daha yoktur.” -M. ...

tetikte (veya tetik) olmak (veya beklemek veya bulunmak veya durmak)

her an uyanık ve hazır bulunmak: “Güldane tehlikeyi sezmiş gibi tetikte.” -T. Buğra. “Onun sakinliği etrafta tetikte bekleyen karısına, çocuklarına da geçti.” -N. Cumalı. “Hele kendini güçlü hissederse tetik ol, basbayağı saldırganlaşır.” -A. İlhan.

üstüme (veya üstümüze veya üstünüze) sağlık (veya iyilik sağlık veya şifalar)

1) “Tanrı esirgesin, üstümden uzak olsun” anlamında kullanılan bir iyi dilek sözü; 2) şaşma, şaşkınlık belirtmek için kullanılan bir söz; 3) kötü bir durumdan söz ederken konuşanın dinleyene söylediği iyi dilek sözü.


"kılıç kuşanmak (veya takmak)" karakter analizi

  • kılıç kuşanmak (veya takmak), 28 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'ı', 'l', 'ı', 'ç', ' ', 'k', 'u', 'ş', 'a', 'n', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 't', 'a', 'k', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • kılıç kuşanmak (veya takmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamkat ayev( kamnaşuk çılık' diziliminde gösterilir.