Joule Kelvin etkisi

Joule Kelvin etkisi İng. Joule Kelvin effect

Bir gazın adyabatik (q=0) koşullarda küçük bir delikten geçerek yüksek basınçtan düşük basınca geçtiği zaman sıcaklığındaki düşme. Linde-Hampson prosesi ile gazların sıvılaştırılmasında kullanılır. Joule Thomson katsayısı sıcaklık ve basınca bağlıdır, genellikle basıncın artması ile düşer, yüksek basınçlarda negatif olur. ideal bir gaz için µ= 0 dır.


Joule Kelvin etkisi ile benzer kelimeler

Joule etkisi

İng. Joule-Thompson effect

Uygulanan alan kuvveti değiştirildiği zaman, uygulanan alanın ekseni boyunca bir ferromagnetik materyalin uzunluğundaki değişme.

kelvin, K

İng.

Sinema/TV. SI birimlerinde ısıldevingen sıcaklık birimi. (Suyun üçlü noktadaki (yani suyun gaz, sıvı ve katı durumlarının dengede olduğu noktadaki) ısıldevingen sıcaklığının 1/273,16'sına eşittir. Kelvin birimleriyle santigradın aralıkları birb...

Kelvin dönüşümü

İng. Kelvin transformation

(...)

Kelvin fonksiyonları

bk. Thomson fonksiyonları.

joule

İng.

SI birim sisteminde iş, enerji ve ısı birimi. 1 (J) = amp2.ohm.s = watt.s = Volt2.s/ohm = 107 erg = 0,2391 cal (20 °C) = 0,1020 kg.m = 0,7376 ft.lb = 6,241.1018 e.v. = 0,2778 .102-6 kwh = 9,471.10-4 btu.


İng. ...

joule eşdeğeri

İng. joule equivalent

Isının mekanik eşdeğeri, veya 4,186.107 erg = 1 kalori (20 °C) = 4,186 J/cal ısı birim mikrtarına eşit olan enerji miktarı.

Joule yasası

İng. Joule's law

1.Bir I akımı tarafından üretilen ısı, RI2t’ye eşitir.I akım, t akımın aktığı zaman, R devrenin direnci . 2.Bir gazın iç enerjisi, hacim sabit kalırsa, sıcaklıkla değişmez. Bir bileşiğin moleküler ısısı, bileşenlerini oluşturan atomların ıs...

ağıl etkisi

İng. halo effect

TV. Filmdeki ağıla benzer durumu televizyon görüntüsünde oluşturan elektriksel etki.


"Joule Kelvin etkisi" karakter analizi

  • Joule Kelvin etkisi, 19 karakter ile yazılır.
  • J harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'J', 'o', 'u', 'l', 'e', ' ', 'K', 'e', 'l', 'v', 'i', 'n', ' ', 'e', 't', 'k', 'i', 's', 'i', şeklindedir.
  • Joule Kelvin etkisi kelimesinin tersten yazılışı ' isikte nivleK eluoJ' diziliminde gösterilir.