Japon Bıldırcını

Japon Bıldırcını İng. (İng. Japanese Quail

12. yüzyıldan önce Japonya’da zevk için ve özellikle sesleri için yetiştirilmiş, sonraları et ve yumurta üretiminde kullanılmış ve son zamanlarda bir laboratuvar hayvanı olarak da önemi artmış olup, görünüş olarak erkeklerin göğüs tüyleri düz kahve renkli, dişilerin ise gri renkli ve siyah benekli, ayrıca erkeklerin ve dişilerin başlarında göğüs tüylerinin renginde şeritler yer alan bıldırcın ırkı.


Japon Bıldırcını ile benzer kelimeler

Amerika bıldırcını

İng. bob white

Tavuksular (Galliformes) takımının, sülüngiller (Phasianidae) familyasından, 25 cm kadar boyda, Kuzey Amerika' da yaşayan bir tür.


Fr. coin de Virginie

(zooloji)


Amerikan Bıldırcını

İng. Bobwhite

Anavatanı Amerika olupboyu 25 cm, sırtı kızıl, erkeğin kaşı ve boğazı beyaz sürmeli koyu kahverengi, dişinin kaşı ve boğazı koyu kahverengi olup evcil ortamlara salma ve kafeslerde yetiştirmeye uygun bıldırcın ırkı

Çin bıldırcını

İng. Asian Blue Quail

Ana vatanı Hindistan, güneydoğu Çin, Tayland, Hindu-Çin, Seylan, Yeni Gine, Güney Afrika ve Avustralya olan, açık çayır ve otlaklar, alçak çalılıklar ve tarla kıyılarında yaşayan, üç alt türü bulunan, beyaz, gümüş, açık kahve mutasyonl...

Gamble bıldırcını

İng. Gambel's Quail

Ana vatanı, batı Colorado, güneyde kuzeydoğu Kaliforniya, orta Sonara, kuzey batı Çihuahua ve batı Teksas'tan güney Nevada ve güney Utah'a kadar uzanan, çöl vadilerinde ve nehir kıyılarında yaşayan, altı alt türü bulunan, çiftler hâlinde...

Kaliforniya Bıldırcını

İng. California Quail

Anavatanı Kuzey Amerika olup gövdesi gri renkte ve karın altında pula benzeyen tüylerle kaplı, tepesinde virgül şeklinde siyah ibikli, erkeğin boğazı beyazla çevrili içi siyah 25 cm boyunda bıldırcın ırkı.

Çin-Japon Savaşı

İng.China-Japan war Fr.Guerre de Chine-Japon

(1930lar)

Japon

Fr. japon

öz. a. 1. ya halkından veya bu halkın soyundan olan kimse. 2. ya'ya özgü olan: “Ejderha motifli feneri uydurulmuştu.” -S. İleri.

Japon Akita Köpeği

İng. Akita Inu Dog

Japonya’dan köken alan, iyi bir av yeteneğine sahip, benekli ve herhangi bir renkte olabilen ve günümüzde güvenlik amaçlı kullanılan köpek ırkı, Japon kurdu.


"Japon Bıldırcını" karakter analizi

  • Japon Bıldırcını, 16 karakter ile yazılır.
  • J harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'J', 'a', 'p', 'o', 'n', ' ', 'B', 'ı', 'l', 'd', 'ı', 'r', 'c', 'ı', 'n', 'ı', şeklindedir.
  • Japon Bıldırcını kelimesinin tersten yazılışı ' ınıcrıdlıB nopaJ' diziliminde gösterilir.