iştahı kapanmak (veya kesilmek)

iştahı kapanmak (veya kesilmek)

yemek isteği yok olmak: “Doktor muayenesine gitmek için aldığı her randevunun ardından korkudan iştahı kesiliyordu.” -S. Erez.


iştahı kapanmak (veya kesilmek) ile benzer kelimeler

beti benzi atmak (veya solmak veya uçmak veya kül kesilmek veya kireç kesilmek)

herhangi bir sebeple kanı çekilip yüzü solmak, korkmak: “Baksana, beti benzi kül kesildi.” -H. R. Gürpınar. “Beti benzi atmış görevli, boş boş baktı çocuğun yüzüne ve kafasını salladı donuk bir ifadeyle.” -E. Şafak.

kapılar yüzüne (veya üzerine veya üstüne) kapanmak

istenilen şeye ulaşma imkânı verilmemek.

ayağına (veya ayaklarına) kapanmak

1) alçalırcasına yalvarmak: “Sandılar ki ihtiyar bahçıvan, paçaları sıvayacak, yeğenine Rabia'yı almak için paşanın ayaklarına kapanacak.” -H. E. Adıvar. 2) bağışlanmak için yalvarmak.

içine çekilmek (veya kapanmak)

çevresindeki kişilerle ilgi kurmamak, duygularını kimseye açmamak: “O sene çok içine çekilmiş, daima boş vakti kütüphanede geçen ağır bir talebe vaziyetini almıştı.” -H. E. Adıvar.

secdeye varmak (veya kapanmak)

secde etmek.

dünya gözüne zindan olmak (veya görünmek veya kesilmek)

büyük bir karamsarlık ve umutsuzluk içinde olmak.

nefesi kesilmek (veya daralmak veya tutulmak)

1) güç soluk alacak duruma gelmek veya soluğu büsbütün durmak: “Nefesi daralıyor, yüzü kızarıyor, böğrüne bir ağrı giriyor ve yol ona gittikçe uzuyordu.” -M. Ş. Esendal. 2) mec. bunalmak, sıkılmak: “İki güzel filmin arkasından peş peşe on tane moloz film sıral...

(birinin) iştahı açılmak

yemek isteği artmak.


"iştahı kapanmak (veya kesilmek)" karakter analizi

  • iştahı kapanmak (veya kesilmek), 31 karakter ile yazılır.
  • i harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'i', 'ş', 't', 'a', 'h', 'ı', ' ', 'k', 'a', 'p', 'a', 'n', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'k', 'e', 's', 'i', 'l', 'm', 'e', 'k', ')', şeklindedir.
  • iştahı kapanmak (veya kesilmek) kelimesinin tersten yazılışı ' )kemlisek ayev( kamnapak ıhatşi' diziliminde gösterilir.