İsrail holştayn sığırı

İsrail holştayn sığırı İng. Israeli Holstein Cattle

İsrail’den köken alan, çok sıcak koşullarda hayatta kalabilen ve yüksek verim gücü gösteren sığırların geliştirilmesi amacıyla 1920 yılında ithal edilen Holştayn boğalarla yerli Damascus ve Baladi ırkı ineklerin birleştirilmesi ve 1947-1962 yılları arasında Kanada ve ABD’ den getirilen çok sayıdaki sığırla ırkın stabilizasyonun sağlanması sonucu geliştirilmiş, Holştayn ırkına çok benzeyen, siyah beyaz alaca renkli, Holştayn ırkının aksine sıcağa ve subtropik iklime dirençli, sıcak iklimde süt verimi Holştayn ırkından daha yüksek, sütünün yağ oranı daha düşük, uysal mizaçlı, sürü idaresi kolay ve yetiştirme sistemlerinin çoğuna uyum sağlayabilen, günlük canlı ağırlık artışı yüksek, kolay buzağılayan, buzağılama aralığı oldukça kısa sütçü sığır ırkı.


İsrail holştayn sığırı ile benzer kelimeler

Holştayn sığırı

İng. Holstein Cattle

Hollanda’nın Frizya bölgesinden köken alan, tarihi M. Ö. 350’li yıllara kadar uzanan ve o zamandan günümüze kadar saflığı korunmuş ve dünyanın pek çok ülkesine yayılmış, Türkiye’de Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yetişt...

Holştayn-Frizyan sığırı

İng. Holstein–Friesian Cattle

Holştayn sığırı

İsrail kırmızı sığırı

İng. Israeli Red Cattle

İsrail’den köken alan, Akdeniz bitki örtüsünü iyi değerlendiren ve kenelere karşı dirençli bir sığır oluşturmak amacıyla Akdeniz orijinli ırkların Brahman ve Santa Gertrudis ırklarıyla birleştirilmesi ve yıllar sonra Hereford<...

Arap İsrail savaşları

İng.Arab-Israeli wars Alm.Arabisch-Israelischer Krieg Fr.guerres d'Arab-Israel

Birinci Arap-İsrail Savaşı

İng.First Arab-Israeli War Fr.Première guerre d'Arab-Israel

(1948-1949)

Holştayn atı

İng. Holstein Horse

Almanya’dan köken alan, en fazla koyu donlar özellikle yağız ve doru don görülen, uyum yeteneği ve mizacı iyi, zeki, dünyanın en tanınan konkur atlarından, sıcak kanlı bir at ırkı.

Holştayn meme vebası

İng. Holstein mammary plaque

Yaz mastitisi.

İsrail hindi menigoensefalitisi

İng. Israel turkey meningoencephalitis

İnsektlerle taşınan, felç, irinsiz meningoensefalomiyelitis ve miyokarditisle belirgin, genellikle on haftalıktan büyük hindilerde ve seyrek olarak genç kazlarda görülen flavivirüs enfeksiyonu.


"İsrail holştayn sığırı" karakter analizi

  • İsrail holştayn sığırı, 22 karakter ile yazılır.
  • İ harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'İ', 's', 'r', 'a', 'i', 'l', ' ', 'h', 'o', 'l', 'ş', 't', 'a', 'y', 'n', ' ', 's', 'ı', 'ğ', 'ı', 'r', 'ı', şeklindedir.
  • İsrail holştayn sığırı kelimesinin tersten yazılışı ' ırığıs nyatşloh liarsİ' diziliminde gösterilir.