ısı değeri (Gıdalarda)
ısı değeri (Gıdalarda) İng. calorific value
100 g gıdanın yanması ile açığa çıkan ısı. 4,1 K+ 4,1P +9,3 Y kcal/100g (K, karbonhidrat; P, protein; Y, yağ yüzdeleridir). (Yağlarda) Yağların tamamen yanması sonucu açığa çıkan ısı 34,1 C + 144 H - 12,6 (O-N) /100 kJ (C, H, O, N sırasıyla yağlardaki karbon, hidrojen, oksijen ve azot yüzdeleridir).
ısı değeri (Gıdalarda) ile benzer kelimeler
ısı değeriFr. pouvoir calorifique (d'un combustible)(bir yakıtın) (kimya) |
artık ısıİng. after-heatReaktörün durmasından sonra, yakıtında ya da bileşenlerinde oluşan artık radyoaktiflikten kaynaklanan ısı. |
atık ısıİng. waste heatBir endüstriyel sürecde kullanılmayan ve çevreyi ısıtarak etkileyen termik enerji. |
(ayak) ısı ölçerFr. Podothèrme |
dalızsal ısı tepkisiFr. Brany (signe de) réaction vestibulaire thermique, nystagmus vestibulaire calorique (lermoyez) |
dericil ısı birliğiFr. İsothermie cutanée |
diriksel ısıa. Diril ısı. Osm. hararet-i gıriziye (biyoloji) |
dirikte yaratkısal ısı ölçümüFr. Calorimétrie animale |
"ısı değeri (Gıdalarda)" karakter analizi
- ısı değeri (Gıdalarda), 22 karakter ile yazılır.
- ı harfi ile başlar, ) harfi ile biter.
Karakter dağılımı
- 'ı', 's', 'ı', ' ', 'd', 'e', 'ğ', 'e', 'r', 'i', ' ', '(', 'G', 'ı', 'd', 'a', 'l', 'a', 'r', 'd', 'a', ')', şeklindedir.
- ısı değeri (Gıdalarda) kelimesinin tersten yazılışı ' )adraladıG( ireğed ısı' diziliminde gösterilir.