ırmak öteğeni

ırmak öteğeni İng. river warbler

(Locustella fluviatilis) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 15 cm. Sırtı yeşilimsi kahverengidir. Avrupada fundalıklarda yaşar.


ırmak öteğeni ile benzer kelimeler

bahçe öteğeni

İng. garden warbler

(Sylvia borin) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 15 cm. Sırtı zeytin yeşili-kahverengi, karnı külrengi-beyazdır. Avrupada orman ve parklarda yaşar.

çekirge öteğeni

İng. grasshopper warbler

(Locustella naevia) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylvii-dae) familyasıdan bir kuş türü. Uzunluğu 13.5 cm. Sırtı yeşil-kahverengi, karnı açık renk olur. Avrupa ve Asyanın çayır ve ormanlarında yaşar.

çit öteğeni

İng. lesser white-throat

(Sylvia curruca) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 12.5 cm. Sırtı kül-kahverengi, karnı akdır. Avrupa, Kuzey ve Ön Asyada ormanlarda yaşar.

dağ öteğeni

İng. Bonelli's warbler

(Phylloscopus bonelli): Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 12 cm. Sırtı zeytin yeşili, karnı düz akdır. Avrupa, Ön Asya ve Kuzey Afrikanın dağlık ve tepelik ormanlarınd...

orman öteğeni

İng. wood warbler

(Phylloscopus sibilatrix) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 13 cm. Sırtı yeşil, karnı beyazdır. Avrupada ova ve ormanlarda yaşar.

söğüt öteğeni

İng. willow warbler

(Phylloscopus trochilus) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylviidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 12 cm. Sırtı külrengi-yeşil, karnı külrengi-sarıdır. Avrupa ve Sibiryanın ova ve dağlarında yaşar.

büyük ırmak ardıcı

bk. bıyıklı kamışçın

deli ırmak

, -ğı

a. Akıntısı çok hızlı olan ırmak.


"ırmak öteğeni" karakter analizi

  • ırmak öteğeni, 13 karakter ile yazılır.
  • ı harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ı', 'r', 'm', 'a', 'k', ' ', 'ö', 't', 'e', 'ğ', 'e', 'n', 'i', şeklindedir.
  • ırmak öteğeni kelimesinin tersten yazılışı ' ineğetö kamrı' diziliminde gösterilir.

(a,e,i,k,m,n,r,t,ö,ğ,ı) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

ırmak ötleğeni

bk. ağaç kamışçını

ırmak öteğeni - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
ı2
r1
m2
a1
k1
ö7
t1
e1
ğ8
e1
n1
i1
Toplam puan değeri27