insanların monositik erlişhiozisi

insanların monositik erlişhiozisi İng. human monocytic ehrlichiosis, HME

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Afrika’da insanlara Amblyomma americanum ve Dermacentor variabilis türü kenelerle taşınan Ehrlichia chaffeensis’in neden olduğu grip benzeri semptomlarla seyreden, etkenlerin genellikle dokulardaki mononükleer fagositleri istila ettiği ve bazen ölümcül olabilen hastalık.


insanların monositik erlişhiozisi ile benzer kelimeler

insanların granulositik erlişhiozisi

İng. human granulocytic ehrlichiosis, HGE

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da insanlara Ixodes cinsi kenelerle taşınan Ehrlichia equi ve E. phagocytophila’nın neden olduğu grip benzeri belirtilerle seyreden bazen ölümcül olabilen h...

insanların Çin karaciğer kelebeği

Clonorchis sinensis.

atların monositik erlişiyozisi

İng. equine monocytic ehrlichiosis

Virjinya, Merilend ve Pensilvanya’da atlarda Ehrlichia risticii’nin neden olduğu ateş, ishal ve iştahsızlıkla belirgin, sıklıkla öldürücü bir hastalık, potomak at ateşi.

monositik lökositozis

İng. monocytic leucocytosis

Monositlerin yüzde oranlarının artışı.

monositik lösemi

İng. monocytic leukemia

Baskın hücre tipinin monositler olduğu lösemi çeşidi. Hayvanlarda genellikle uyuşukluk, kilo kaybı, kusma, ishal, iştahsızlık ve tekrarlayan burun kanamalarına rastlanır. Genç köpek ve kedilerde erişkin at ve sığırlarda görülür.


"insanların monositik erlişhiozisi" karakter analizi

  • insanların monositik erlişhiozisi, 33 karakter ile yazılır.
  • i harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'i', 'n', 's', 'a', 'n', 'l', 'a', 'r', 'ı', 'n', ' ', 'm', 'o', 'n', 'o', 's', 'i', 't', 'i', 'k', ' ', 'e', 'r', 'l', 'i', 'ş', 'h', 'i', 'o', 'z', 'i', 's', 'i', şeklindedir.
  • insanların monositik erlişhiozisi kelimesinin tersten yazılışı ' isizoihşilre kitisonom nıralnasni' diziliminde gösterilir.