İngiliz uzun boynuzlu sığırı

İngiliz uzun boynuzlu sığırı İng. English Longhorn Cattle

İngiltere ve İrlanda’dan köken alan, hızlı büyüme ve vücudunun arka kesiminin ağırlığı ölçütlerine göre seleksiyon uygulanmış, öncelikli olarak et verimi yönünde yetiştirilen, 1800’lü yılların erken dönemlerinde Shorthon ırkı tarafından geride bırakılıncaya kadar İngiltere ve İrlanda’da kullanılan en yaygın ırk olan, nesli tükenmekte olan ırkları hayatta tutma kurumu tarafından yardım edilinceye kadar 200 yıl boyunca sayıları giderek azalmış, rengi kırmızı, gri, kahverengi veya alaca, sırtı (omurga kemiği hattı) beyaz renkli, etçi sığır ırkı.


İngiliz uzun boynuzlu sığırı ile benzer kelimeler

Yunan kısa boynuzlu sığırı

İng. Greek Shorthorn Cattle

Yunanistan’dan köken alan, Yunanistan’ın kuzey batısındaki dağlık alanlarda ekstantif sistemlerde yetiştirilen, sınırlı sayıda ve seyrek bulunan, genellikle vücudu küçük boyutlu, başı küçük, boynuzları kısa ve ince, renk aralığı ...

İngiliz beyaz sığırı

İng. British White Cattle

İngiltere’den köken alan, vücudu orta büyüklükte, beyaz renkli, ayakları, memeleri, göz kapakları, burnu ve mermesi siyah ve bazen kırmızı benekli, boynuzsuz, ineklerinin memeleri vücuda sağlam bağlanmış ve sıkı yapıda, meme başlar...

uzun kılmak, (uzun eylemek)

Uzatmak.

uzun sağış, (uzak sağınç, uzun sağınç)

Tûlü emel, bitmez tükenmez istek.

uzun uzun

zf. 1. Uzun süre, uzun olarak, uzunca: “En mutlu bakışımla seyrettim.” -R. N. Güntekin. 2. Uzatarak. 3. Uzun bir biçimde: “Her iki eserde de bu suallerin cevapları hakkında tafsilat verilmektedir.” -A. H. Çelebi.

boynuzlu

sf. 1. Boynuzu olan (hayvan). 2. mec. Karısının veya kadın yakınlarından birinin iffetsizliğine göz yuman (erkek): “Böyle kocalara her dilde derler.” -H. R. Gürpınar. 3. a. argo Troleybüs.

boynuzlu böce

Kabuklu sümüklü böcek.

boynuzlu engerek

Lat. Vipera ammodytes

Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamata) takımından, 90 cm kadar boyda, Trakya, Doğu Karadeniz ve Bursa civarında yaşayan, kumluk ve küçük ağaçlarla kaplı bölgelerde görülen, oldukça zehirli bir yılan türü.


"İngiliz uzun boynuzlu sığırı" karakter analizi

  • İngiliz uzun boynuzlu sığırı, 28 karakter ile yazılır.
  • İ harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'İ', 'n', 'g', 'i', 'l', 'i', 'z', ' ', 'u', 'z', 'u', 'n', ' ', 'b', 'o', 'y', 'n', 'u', 'z', 'l', 'u', ' ', 's', 'ı', 'ğ', 'ı', 'r', 'ı', şeklindedir.
  • İngiliz uzun boynuzlu sığırı kelimesinin tersten yazılışı ' ırığıs ulzunyob nuzu zilignİ' diziliminde gösterilir.