İngiliz kambiyo denkleştirme fonu

İngiliz kambiyo denkleştirme fonu İng. British exchange equalization fund

İngiltere’nin altın standardından ayrılmasından sonra sterlini dalgalanmaya bıraktığı ve birçok küçük ülkenin parasını sterline bağladığı dönemde, sahip olduğu döviz rezervlerine dayanarak piyasada döviz karşılığı sterlin alım ve satım işlemlerinde bulunarak sterlinin istikrarını sağlamak amacıyla 1934 yılında kurduğu fon.


İngiliz kambiyo denkleştirme fonu ile benzer kelimeler

kambiyo denkleştirme fonu

İng. exchange equalization fund

Esnek kur sistemlerinde döviz kurlarında ortaya çıkan kısa süreli ve büyük dalgalanmaları önlemek için merkez bankalarında oluşturulan döviz fonu.

döviz denkleştirme fonu

İng. exchange equalization fund

Döviz piyasalarında özellikle döviz kurlarındaki kısa dönemli dalgalanmaların yarattığı istikrarsızlıkları gidermek amacıyla merkez bankası nezdinde oluşturulan fon.

kambiyo istikrar fonu

bk. kambiyo denkleştirme fonu

çok yanlı denkleştirme

İng. multilateral clearing

1. Uluslararası ticarette bir grup ülkenin aralarındaki ticaretten doğan borç ve alacaklarını denkleştirerek net borç veya alacaklarını belirlemesi. 2. Günlük para işlemleri sonucunda bankaların birbirlerinden alacak veya borçları...

denkleştirme

a. Denkleştirmek işi.


İng. balancing

Kimyasal tepkimelerde, ürün ve tepkenler arasındaki nicel bağıntıyı kurabilmek için yapılan işlem.


İng. balancing

Kimyasal tepkimede...

denkleştirme (kalıt = mîrâs`ta)

iâde (karş. geri verme).

denkleştirme politikaları

İng. adjustment policies

Sabit kur sisteminde ödemeler bilançosunun çizgi üstü işlemlerinde ortaya çıkan bir açık veya fazlanın giderilmesi için hükümetce uygulanan harcama değiştirici ve harcama kaydırıcı politikalar. krş. harcama kaydırıcı politikalar, ha...

günlük denkleştirme

İng. daily settlement

Gelecek, vadeli işlem, seçme yetkisi ve hisse senedi piyasalarında takas merkezinin, işlemlere taraf olmasının getirdiği kredi riskinden korunmak amacıyla her gün seans sonunda belirlenen kapanış fiyatı ile bir gün önceki kapanış fiyat...


"İngiliz kambiyo denkleştirme fonu" karakter analizi

  • İngiliz kambiyo denkleştirme fonu, 33 karakter ile yazılır.
  • İ harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'İ', 'n', 'g', 'i', 'l', 'i', 'z', ' ', 'k', 'a', 'm', 'b', 'i', 'y', 'o', ' ', 'd', 'e', 'n', 'k', 'l', 'e', 'ş', 't', 'i', 'r', 'm', 'e', ' ', 'f', 'o', 'n', 'u', şeklindedir.
  • İngiliz kambiyo denkleştirme fonu kelimesinin tersten yazılışı ' unof emritşelkned oyibmak zilignİ' diziliminde gösterilir.