ikinci derece atriyoventriküler kalp blokajı

ikinci derece atriyoventriküler kalp blokajı İng. II. grade atrioventricular heart block

Normal birkaç kalp kontraksiyonundan sonra bir kontraksiyon dönemi zamanı kadar bir süre kalbin kontraksiyon yapamaması durumu.


ikinci derece atriyoventriküler kalp blokajı ile benzer kelimeler

üçüncü derece atriyoventriküler kalp blokajı

İng. III. grade atrioventricular heart block

Beyin iskemisi nedeniyle, sinüs düğümünden çıkan uyarıların karıncıklara hiç ulaşamaması durumu, Adam-Stokes hastalığı, total blokaj.

ikinci derece kalp bloku

İng. second degree heart block, incomplete heart block

Kalpte kulakçıklardaki uyarımların, his demetinde geciktirilmesi sonucu iki veya üç kulakçık atımından sonra bir karıncık atımının gerçekleştiği olay. EKG’de P dalgasından sonra QRS kompleksi görülmez, ...

birinci derece atriyoventriküler blok

İng. first grade atrioventricular block

Birinci derece kalp bloku.

intraventriküler kalp blokajı

İng. intraventriculare heart block

Yerel ve yaygın kalp tahribatlarına bağlı olarak ortaya çıkan, sağ ve sol taraflı atriyoventriküler düğümden çıkan uyarı iletiminin kesilmesi, supraventriküler blokaj, intraventriküler blokaj.

sinoatriyal kalp blokajı

İng. sinoatrial heart block

Sinüs düğümünden kulakçığa giden uyarı iletiminin aksaması.

derece derece

sf. 1. Farklı farklı, değişik: “Böyle kabul etmeyenin sürgünden ipe kadar ağır cezaları vardır.” -F. R. Atay. 2. zf. Azar azar, yavaş yavaş, tedricen: “Her yerde bize verilen kanaat, burada biraz daha tahkim edilmiş oldu.” -H. S. Tanrıöver.

birinci derece kalp bloku

İng. first degree heart block, incomplete heart block

Kalpte kulakçık ve karıncıklar arasındaki iletimin gecikmesi durumu. Bu blokta kalp hızı yavaşlamış ve elektrokardiyogramda "P-R" aralığı uzamıştır, birinci derece atrioventriküler blok.

ikinci derece fiyat farklılaştırması

İng. second degree price discrimination, non-linear pricing

Tekel piyasasında üretim yapan firmanın malını, farklı miktarlarını farklı fiyatlardan satmasına dayanan fiyatlandırma stratejisi. krş. birinci derece fiyat farklılaştırması, üçüncü derece fiyat fa...


"ikinci derece atriyoventriküler kalp blokajı" karakter analizi

  • ikinci derece atriyoventriküler kalp blokajı, 44 karakter ile yazılır.
  • i harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'i', 'k', 'i', 'n', 'c', 'i', ' ', 'd', 'e', 'r', 'e', 'c', 'e', ' ', 'a', 't', 'r', 'i', 'y', 'o', 'v', 'e', 'n', 't', 'r', 'i', 'k', 'ü', 'l', 'e', 'r', ' ', 'k', 'a', 'l', 'p', ' ', 'b', 'l', 'o', 'k', 'a', 'j', 'ı', şeklindedir.
  • ikinci derece atriyoventriküler kalp blokajı kelimesinin tersten yazılışı ' ıjakolb plak relükirtnevoyirta ecered icniki' diziliminde gösterilir.