içli komedya

içli komedya İng. tear jerker

Çocuksu, yüzeyde, yalın ve kentsoylunun erdem kavramını vurgulayan içli, acıklı ve sonu mutlulukla biten komedya biçimi. Genellikle, aralarına engeller konulan iki sevgilinin birleşmesiyle tamamlanır. On sekizinci yüzyılda Fransa'da Nivelle de la Chaussée adlı bir yazar tarafından ortaya çıkartılmıştır.


içli komedya ile benzer kelimeler

içli

sf. 1. İçi dolu (taneli sebze veya kuru yemiş). 2. mec. Kolay duygulanıp incinen, duygulu, hisli: “Annem evlatlarının bu kayıtsızlığına karşı bir hâlde günden güne fazla üzülüyor ve bitiyordu.” -Y. K. Beyatlı. 3. mec. Duygulandıran, etkili: “De...

içli dışlı

sf. Senli benli, aşırı teklifsiz, sıkı fıkı, yağlı ballı: “En çok yurdumdan söz ettim / Doğayla, insanla ” -C. Külebi.

içli dışlı olmak

karşılıklı olarak candan ve içten davranmak, teklifsiz görüşmek: “Toprakla insan hiçbir edebiyatta böylesine içli dışlı değildir.” -C. Meriç.

içli dışlı tanımak

yakından, bütün özellikleriyle bilmek: “Kaç kat elbiseleri olduğuna varıncaya kadar içli dışlı tanıyordu.” -R. N. Güntekin.

içli dışlılık

, -ğı

a. İçli dışlı olma durumu: “Sanatçı ile halk bu içli dışlılığı, sanatçıya karşı gösterilen bu olağanüstü saygıyı...” -H. Taner.

içli köfte

a. Yağsız kıyma ile ince bulgur iyice yoğrulup içi oyularak yumurta biçiminde hazırlanan ve içerisine kavrulmuş soğanlı kıyma konduktan sonra haşlanan veya kızartılan bir çeşit köfte.

acıklı komedya

Alm. Ruhrstück

Gülünç durumların birtakım acıklı durumlardan çıktığı tiyatro yapıtı türü. Acıklı durumları gülünç durumlarından daha sık olan komedya türü. Bu tür Fransa'da XVIII. yüzyılda ortaya çıkmıştır.

antik komedya

İng. antique comedy

İ Ö 486 yılında başlayan ve aşağı yukarı İ Ö 200 yılına kadar süren bir dönem içindeki Yunan ve Latin komedyaları için kullanılan terim. Yunan komedyasının üç evresi vardır: eski komedya (Aristofanes), orta komedya (Antifanes, Aleksis) v...


"içli komedya" karakter analizi

  • içli komedya, 12 karakter ile yazılır.
  • i harfi ile başlar, a harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'i', 'ç', 'l', 'i', ' ', 'k', 'o', 'm', 'e', 'd', 'y', 'a', şeklindedir.
  • içli komedya kelimesinin tersten yazılışı ' aydemok ilçi' diziliminde gösterilir.

(a,d,e,i,k,l,m,o,y,ç) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

yoldan çevirmek

gideni durdurmak, gitmesine engel olmak.

içli komedya - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
i1
ç4
l1
i1
k1
o2
m2
e1
d3
y3
a1
Toplam puan değeri20