hipertrofik osteodistrofi

hipertrofik osteodistrofi İng. hypertrophic osteodystrophy

Genç ve hızlı büyüme temposuna sahip iri yapılı köpeklerde, özellikle Weimaraner ırkında, ateş ve şiddetli topallıkla birlikte büyük kemiklerin metafiz bölgelerinde şişkinlik, kanama ve osteoblast nekrozu, atardamarlarda kireçlenme, kalp, akciğer ve böbrek yangısıyla belirgin, nedeni konusunda, C vitamini yetersizliği, D vitamini fazlalığı veya aşın beslenme gibi farklı görüşler öne sürülen bir hastalık, Barlow hastalığı, Möller- Barlow hastalığı, hipertrofik osteoartropati, osteodistrofia hipertrofikans, iskelet iskorbütü, Möller- Barlow hastalığı, metafizeal osteopati, köpek hipertrofik osteodistrofisi, köpek eniği iskorbütü, ikinci osteodistrofiya, metafiz osteopatisi.


hipertrofik osteodistrofi ile benzer kelimeler

fibröz osteodistrofi

İng. osteodystrophia fibrosa

Kemik dokudaki yaygın ve aşırı osteoklastik etkinliğin bir sonucu olarak kemiğin kusurlu oluşumu, yürüyüş bozukluğu, topallık, dişlerin dökülmesi, gözyaşı akıntısı, çene kemiklerinin büyümesi, beden zayıflığı, anemi ve hâlsizlik...

osteodistrofi

İng. osteodystrophy

Gelişimini tamamlamış kemiklerin metabolizmasındaki bozukluk sonucu ortaya çıkan, kemiklerde biçim bozukluğu, kırılmaya karşı hassasiyetin artması, duruş ve yürüyüş bozukluklarıyla belirgin dejeneratif kemik hastalığı.

renal osteodistrofi

İng. renal osteodystrophy

Böbrek osteodistrofisi.

toksik osteodistrofi

İng. toxic osteodystrophia

Zehirli maddelerin etkisiyle kusurlu kemik oluşumu. D vitamini zehirlenmesi, A vitamini fazlalığı veya flor zehirlenmesinden kaynaklanır.

ikinci osteodistrofi

İng. osteodystrophy II

Hipertrofik osteodistrofi.

hipertrofik

İng. hypertrophic

Hipertrofiye ait, hipertrofiyle belirgin veya hipertrofiden etkilenmiş olan.

hipertrofik antritis

İng. hypertrophic antritis

Midede antrum mukozasının kalınlaşması ve kıvrımlı bir görünümüyle belirgin yangısı. Köpeklerin kronik hipertrofik pilorus gastropati sendromunda görülür

hipertrofik gastropati

İng. hypertrophic gastropathie

Patolojik olarak büyümeyle belirgin mide hastalığı.


"hipertrofik osteodistrofi" karakter analizi

  • hipertrofik osteodistrofi, 25 karakter ile yazılır.
  • h harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'h', 'i', 'p', 'e', 'r', 't', 'r', 'o', 'f', 'i', 'k', ' ', 'o', 's', 't', 'e', 'o', 'd', 'i', 's', 't', 'r', 'o', 'f', 'i', şeklindedir.
  • hipertrofik osteodistrofi kelimesinin tersten yazılışı ' ifortsidoetso kifortrepih' diziliminde gösterilir.