Hampshire koyunu

Hampshire koyunu İng. Hampshire Sheep

İngiltere’nin orta güneyinde Hampshire bölgesindeki yerli koyunlarla siyah başlı Bershire ve Southdown kanı katılmasıyla ve ıslah yöntemlerinin uygulanmasıyla elde edilmiş, vücut iri beyaz, baş ve ayaklar siyah, boyun uzun, geniş ve kalın, sağrı düz, geniş ve etli, butlar dolgun hacimli bacaklar orta uzunlukta baş ve bacaklar yapağıyla örtülü, iyi bakım beslemede ılık veya soğuk iklim koşullarına oldukça dayanıklı, etçilik yeteneği iyi gelişmiş koyun ırkı.


Hampshire koyunu ile benzer kelimeler

New Hampshire tavuğu

İng. New Hampshire Hen

Amerika’nın New Hampshire eyaletinde Rhode Island Red ırkı içinden yapılan seleksiyonla elde edilmiş, birçok etçi ve yumurtacı hibrit tiplerin meydana getirilmesinde kullanılan, et-yumurta verim yönlü kombine verimli bir tavuk ırkı.

deñiz koyunu, (su koyunu)

Tüyünden ağır kumaşlar ve derisinden kürk yapılan bir su hayvanı, kunduz (?)

Acıpayam koyunu

İng. Acipayam Sheep

Asaf, İvesi, Dağlıç koyunlarının melezlenmesiyle elde edilen, Türkiye’de Ege bölgesinde bulunan, et, süt ve yapağı verimi için kullanılan, vücut rengi beyaz, yüz ve bacaklarında yapağı bulunmayan koyun ırkı.

Adal koyunu

İng. Adal Sheep

Kuzey Etiyopya’nın Dancalia bölgesinde bulunan, açık kahverengi ancak genellikle koyu kahve veya alaca renkte, boynuzsuz, küçük kulaklı, etçi bir koyun ırkı, Adali koyunu, Afar koyunu.

Adali koyunu

İng. Adali Sheep

Adal koyunu.

Afar koyunu

İng. Afar Sheep

Adal koyunu.

Afgan Arap koyunu

İng. Afghan Arabi Sheep

Kuzey Afganistan’da bulunan but kısmı yağlı, yapağısı genelde kilim ve halı yapımında kullanılan, ayrıca et üretimi amacıyla da yetiştirilen, tipik olarak uzun kulaklara sahip boynuzsuz koyun ırkı.

Afrika koyunu

İng. African Sheep

Kolombiya ve Venezüella’da bulunan, yapağı rengi kahverengiyle koyu kırmızı arasında değişen, boynuzsuz, erkeklerinde bazen yele bulunabilen koyun ırkı.


"Hampshire koyunu" karakter analizi

  • Hampshire koyunu, 16 karakter ile yazılır.
  • H harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'H', 'a', 'm', 'p', 's', 'h', 'i', 'r', 'e', ' ', 'k', 'o', 'y', 'u', 'n', 'u', şeklindedir.
  • Hampshire koyunu kelimesinin tersten yazılışı ' unuyok erihspmaH' diziliminde gösterilir.