hafakanlar basmak (veya boğmak)

hafakanlar basmak (veya boğmak)

sıkıntıdan bunalmak.


hafakanlar basmak (veya boğmak) ile benzer kelimeler

boğmak boğmak

Fazla boğumlu.

kahkaha (veya kahkahayı) basmak (veya koparmak veya salıvermek)

kendini tutamayıp yüksek sesle gülmek: “Beni yatakta görünce kahkahayı bastı.” -Ö. Seyfettin. “Senyörün etrafındakilerden biri dayanamayıp bir kahkaha salıverdi.” -N. F. Kısakürek.

(elinden gelse veya bıraksalar) bir kaşık suda boğmak

bir kimseye çok kızmak veya çok öfkelenmek: “Muhalifler bizi bir kaşık suda boğmak istidadını gösteriyordu.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

gürültüye getirmek (veya boğmak)

1) bir işi, bir düşünceyi telaş ve karışıklık yüzünden ilgi çekmez duruma getirmek; 2) söz kalabalığından, karışıklıktan yararlanarak istediğini elde etmek.

izin basmak, (izine basmak)

Birisinin yolunda gitmek, izinde yürümek, izini takip etmek.

acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek)

bir üzüntüye, sıkıntıya yakınmadan katlanmak.

çığlık atmak (veya koparmak veya basmak)

kulak tırmalayıcı korkunç sesler çıkararak acı acı bağırmak: “Deve acı bir çığlık atarak yere yığıldı.” -N. F. Kısakürek. “Bir gün işte bu çalgı çalınırken küçük kız olanca kuvveti ile tepinmeye, çığlık basmaya başlamıştır.” -H. E. Adıvar.

soğuk ter dökmek (veya basmak veya boşanmak)

korkmak, heyecanlanmak, bunalmak, gerilmek: “Safinaz kardeşini düşününce soğuk ter döktü.” -H. E. Adıvar. “Hele ansızın alnını, bıyıklarının dibini ve ensesini basan soğuk ter, sinsi bir ölüm korkusunu içine yılan gibi akıtıyor.” -A. İlhan. “Elleri ayakları b...


"hafakanlar basmak (veya boğmak)" karakter analizi

  • hafakanlar basmak (veya boğmak), 31 karakter ile yazılır.
  • h harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'h', 'a', 'f', 'a', 'k', 'a', 'n', 'l', 'a', 'r', ' ', 'b', 'a', 's', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'b', 'o', 'ğ', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • hafakanlar basmak (veya boğmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamğob ayev( kamsab ralnakafah' diziliminde gösterilir.