güvenceli sayışım belgesi

güvenceli sayışım belgesi İng. account paper of insured people

İşten ayrılan güvencelilerin ve hak sahiplerinin sakatlık, ölüm ve yaşlılık güvencelerinden bağlantı yapılması amacıyla toplumsal güvenceler kurumuna baş vurmalarında güvenceliye ilişkin bordro işverenince henüz Kuruma gönderilmemiş ise en son durum gösterilmek üzere işveren tarafından düzenlenen belge.


güvenceli sayışım belgesi ile benzer kelimeler

güvenceli sayışım çizelgesi

İng. insurance account card

Güvencelilere sakatlık, yaşlılık ve ölüm güvencelerinden aylık bağlanılmak, toptan ödeme yapılmak ya da bunlara hak kazanmadıkları saptanılmak üzere güvenceli tarafından ödenilen keseneklerin yazılımına ilişkin çizelge.

güvenceli belgesi

İng. insurance card

Güvencelenmiş olan kişiye toplumsal güvenceler kurumunca gerektikçe yetkililere gösterilerek yapılacak işlemlere dayanak olmak üzere verilen resimli belge.

borç sayışım belgesi

İng. debt note

Sayışımın borcuna yazılan niceliklerini bildiren ve sayışım iyesine gönderilen belge.

sayışım belgesi

Osm. hesap pusulası

1. İş yasası ile bağımlı yerlerde çalışan görevlilere yapılan haftalık ya da aylık ücret ödemelerinde gerçek ücretlerinden düşülen yasal kesintilerle ellerine geçecek parayı belirtmek üzere düzenlenen ayrıntılı sayışımı gösteren belge. 2...

ücret sayışım belgesi

İng. bill of wage account

İşçiye ödenen ücreti tüm ayrıntılarıyla gösteren ve işverence düzenlenerek işçiye verilmesi yasasına göre zorunlu bulunan sayışım belgesi.

banka güvenceli bonolar

İng. bank guaranteed bills, bank guaranteed commercial paper

Yatırım ve kalkınma bankasından kredi kullanmak isteyen ortaklıkların, borçlu sıfatıyla düzenleyip güvence olarak bu bankalara verdikleri emre yazılı değerli kâğıt. Bu evrak, aynı zamanda kredi aç...

güvenceli

sf. Güvencesi olan, güvence sağlayan, garantili.


İng. sacured

Toplumsal güvenceler kurumuna göre sayılan kişi.

güvenceli faiz arakazancı

İng. covered interest arbitrage, covered interest rate arbitrage

İki ülke ya da iki farklı para birimi arasında faiz oranı farklılıklarından yararlanmak amacıyla yapılan sermaye hareketlerinde vadeli döviz kuru piyasasında alım işlemi yapılarak döviz kuru r...


"güvenceli sayışım belgesi" karakter analizi

  • güvenceli sayışım belgesi, 25 karakter ile yazılır.
  • g harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'g', 'ü', 'v', 'e', 'n', 'c', 'e', 'l', 'i', ' ', 's', 'a', 'y', 'ı', 'ş', 'ı', 'm', ' ', 'b', 'e', 'l', 'g', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • güvenceli sayışım belgesi kelimesinin tersten yazılışı ' isegleb mışıyas ilecnevüg' diziliminde gösterilir.