gösterge fiyat

gösterge fiyat İng. indicator price

1. Tarımsal ürünlerde, müdahalelere temel olacak temsili fiyat. 2. Avrupa Birliği ortak tarım politikası çerçevesinde üçüncü ülkelere karşı uygulanan fark giderici verginin belirlenmesi için temel alınan fiyat. 3. Bir hisse senedinin işlem görebileceği tavan ve taban fiyat limitlerinin belirlenmesinde esas teşkil etmeyen, fiyat tescili yapılıncaya kadar üyelerce gösterge değer olarak kullanılması amaçlanan fiyat.


gösterge fiyat ile benzer kelimeler

bileşik gösterge fiyat

İng. composite indicator price

Gösterge fiyata konu olan seçilmiş mal gruplarının dünya ticareti içindeki paylarına göre ağırlıklandırılmış ortalama günlük fiyatlarının aritmetik ortalaması.

dünya gösterge fiyatı

bk. bileşik gösterge fiyat

gösterge

a. 1. Bir şeyi belirtmeye yarayan şey, belirti, im, işaret: “Bu, yeterince cesur olamadığımın bir si olabilir.” -İ. O. Anar. 2. Bir durumla ilgili çeşitli aşamaları gösteren liste, icmal. 3. ekon. Bir gelişimi gösteren nicelikler veya değerler arasındaki ...

gösterge bilimi

a. 1. İletişim amacıyla kullanılan her türlü gösterge dizgesinin yapısını, işleyişini inceleyen bilim, im bilimi, semiyoloji, semiyotik. 2. Göstergelerin dildeki kullanımları veya dille uygulanması.


İng. semiology

Semiy...

gösterge fonksiyonu

İng. indicator function

(…)

gösterge ışığı

İng. pilot light

Bir çevirgeçte ya da karartıcıda bulunan, aygıta akım verildiğinde yanan ışık. Aygıtın kapalı mı açık mı olduğu bu ışıktan anlaşılır. Bazen akım verilmesine karşın yanmıyorsa çevrim de bir arıza var demektir.

gösterge sayıları

bk. dizin sayıları

gösterge sayısı

İng. index number

Doğrudan ölçülemeyen ya da gözlenemeyen bir niceliğin zaman ya da uzay içerisindeki değişimini bir temele göre gösteren.


"gösterge fiyat" karakter analizi

  • gösterge fiyat, 14 karakter ile yazılır.
  • g harfi ile başlar, t harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'g', 'ö', 's', 't', 'e', 'r', 'g', 'e', ' ', 'f', 'i', 'y', 'a', 't', şeklindedir.
  • gösterge fiyat kelimesinin tersten yazılışı ' tayif egretsög' diziliminde gösterilir.

gösterge fiyat - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
g5
ö7
s2
t1
e1
r1
g5
e1
f7
i1
y3
a1
t1
Toplam puan değeri36