glutatyon S-transferaz

glutatyon S-transferaz İng. glutathione S-transferase

Hücre içinde sitoplazma ve endoplazmik retikulumda yerleşik olan ve vücudun hemen hemen tüm dokularında bulunan, elektrofilik gruplar içeren bileşiklerle, glutasyonun nükleofilik grupları arasında gerçekleşen ve sonuçta glutasyon-tiyolat iyonu tepkimesi sonucu tiyoeter bağının şekillendiği kimyasal tepkimeye aracılık eden, biyotransformasyonda görevli temel enzimlerden biri.


glutatyon S-transferaz ile benzer kelimeler

glutatyon

İng. glutathione

Karaciğerde, glutamik asit, sistein ve glisinden meydana gelen, dokularda yaygın olarak dağılmış olan, indirgenmiş (GSH) ve oksitlenmiş (GSSG) şeklinde bulunan, epoksit, peroksit ve diğer serbest radikallerin yıkımlanması ile, zararlı bileş...

glutatyon peroksidaz

İng. glutathione peroxidase

Yapısında 4 selenyum atomu içeren, glutasyonun oksidasyonuyla, hücre zarları için oksidatif etkili olan hidrojen peroksit ve organik peroksitlerin suya ve alkollere indirgenmesini sağlayan, etkinliği için selenyuma ihtiyaç duyan,...

glutatyon redüktaz

İng. glutathione reductase

Okside glutatyonu, nikotnamit adenin dinükleotid fosfatı kullanarak redükte glutatyona indirgeyen bir flavoenzim. Enzim etkinliğinin azalması, hücrelerin oksidatif hasardan korunmasını azaltır.


"glutatyon S-transferaz" karakter analizi

  • glutatyon S-transferaz, 22 karakter ile yazılır.
  • g harfi ile başlar, z harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'g', 'l', 'u', 't', 'a', 't', 'y', 'o', 'n', ' ', 'S', '-', 't', 'r', 'a', 'n', 's', 'f', 'e', 'r', 'a', 'z', şeklindedir.
  • glutatyon S-transferaz kelimesinin tersten yazılışı ' zarefsnart-S noytatulg' diziliminde gösterilir.