foyası meydana (veya ortaya) çıkmak

foyası meydana (veya ortaya) çıkmak

bir olay dolayısıyla bir kimsenin kötü niteliği ortaya çıkmak: “Utanmazlık siyasetinin veya utanmaz siyasinin önünde sonunda foyası meydana çıkar.” -B. Felek.


foyası meydana (veya ortaya) çıkmak ile benzer kelimeler

meydana çıkmak

1) ortaya çıkmak, görünmek: “İşte Galip, böyle bir muhitte herkesi şaşırtan büyük bir kabiliyetle meydana çıkıverdi.” -A. H. Çelebi. 2) belli olmak: “Şafak serinliği içinde onun yükselmesini seyrederken ilk tahminimizde yanılmadığımız meydana çıktı.” -H. S. Tanrı...

acısı ortaya çıkmak

olumsuz sonucu yavaş yavaş ortaya çıkmak: “Dur bakalım daha hele, o içtiklerinin acısı bir bir çıkacak ortaya.” -M. İzgü.

ortaya çıkmak

1) yokken var olmak, meydana çıkmak, türemek: “Ama bizi, en azından Fahri'yle beni yadırgatan başka şeyler ortaya çıkmaya başladı.” -A. Ümit. 2) biri kendini göstermek: “Lanet filozofum diyerek ortaya çıkıp Allah'a ve kullara karşı hezeyan eden tımarhanelik herifler!...

kan (veya kanı) başına çıkmak (veya sıçramak veya toplanmak)

öfkelenmek: “Kan başına çıkarmış zavallının ve hep bağırmak, bağırmak istermiş.” -P. Safa.

herkes kaşık yapar ama sapını ortaya (veya doğru) getiremez

“herkes bir iş yapar ancak istenildiği kadar güzel ve kusursuz olmaz” anlamında kullanılan bir söz.

bilmem hangi (veya kaç veya kim veya nasıl veya ne)

önemli veya anlatılması gerekli görülmeyen şeyler için kullanılan bir söz: Bilmem hangi dairede kâtipmiş.

eşi benzeri (veya manendi veya menendi) olmamak (veya bulunmamak veya yok)

benzeri olmamak: “Allah rahmet eylesin, eşi menendi bulunmaz bir adamdı Nazmi Albay.” -A. Ümit. “Bir iki çıkışı, Arap Kadir'in bir eşi benzeri bulunmadığı gerçeğini ortaya koymuştu.” -K. Korcan. “Bizim dairenin müdürünün bir eşi benzeri daha yoktur.” -M. ...

tetikte (veya tetik) olmak (veya beklemek veya bulunmak veya durmak)

her an uyanık ve hazır bulunmak: “Güldane tehlikeyi sezmiş gibi tetikte.” -T. Buğra. “Onun sakinliği etrafta tetikte bekleyen karısına, çocuklarına da geçti.” -N. Cumalı. “Hele kendini güçlü hissederse tetik ol, basbayağı saldırganlaşır.” -A. İlhan.


"foyası meydana (veya ortaya) çıkmak" karakter analizi

  • foyası meydana (veya ortaya) çıkmak, 35 karakter ile yazılır.
  • f harfi ile başlar, k harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'f', 'o', 'y', 'a', 's', 'ı', ' ', 'm', 'e', 'y', 'd', 'a', 'n', 'a', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'o', 'r', 't', 'a', 'y', 'a', ')', ' ', 'ç', 'ı', 'k', 'm', 'a', 'k', şeklindedir.
  • foyası meydana (veya ortaya) çıkmak kelimesinin tersten yazılışı ' kamkıç )ayatro ayev( anadyem ısayof' diziliminde gösterilir.