fırlatma (açma) (kol-bacak için)

fırlatma (açma) (kol-bacak için) İng. straddeling

Kol ve bacağın, vücudun orta çizgisinden türlü yönlere ve son eklem olanağına değin hızla ve gergin olarak uzaklaştırılması (açılması).


fırlatma (açma) (kol-bacak için) ile benzer kelimeler

ağlama ölü için, ağla deli için

“yakınlarından biri ölenin acısı zamanla küllenir ancak bir yakını deli olanın acısı hiçbir zaman dinmez” anlamında kullanılan bir söz.

derede tarla sel için, tepede harman yel için

“elden çıkarmak istemediğimiz şeyleri tehlikeye açık durumlardan uzak tutmalıyız” anlamında kullanılan bir söz.

hasta ol benim için, öleyim senin için

“kişi kendisi için bir fedakârlıkta bulunan kimseye karşı sırası geldiğinde daha büyük fedakârlıkta bulunur” anlamında kullanılan bir söz.

için için

zf. 1. İçinden, açığa vuramayarak, gizli gizli: “Loş odayı sadece bir mum aydınlatıyor ve en karanlık köşede zavallı bir kız ağlıyordu.” -İ. O. Anar. 2. Yavaş yavaş: “Dördü de buna inanmak istiyor hatta inanıyorlardı.” -T. Buğra.

için için gülmek (veya gülümsemek)

belli etmeden, gizli gizli gülmek: “Belki tramvayda, vapurda yan yana giderken, o ona için için gülmüştür, belki de alay etmiştir.” -N. Hikmet.

için için kaynamak

aşırı heyecan, gözü peklik ve hareket içindeyken bunu belli etmemek.

için için yanmak

1) ateşin yanması sürmek, farkına varılmadan yanmak: “Pamuk için için yanıyor, zaman zaman küçük parıltılar çıkarıyordu.” -A. Kutlu. 2) mec. dışa vurmadan çok üzülmek.

iç yâr, (için yâr, için yâren)

Samimî dost, candan arkadaş, sırdaş.


"fırlatma (açma) (kol-bacak için)" karakter analizi

  • fırlatma (açma) (kol-bacak için), 32 karakter ile yazılır.
  • f harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'f', 'ı', 'r', 'l', 'a', 't', 'm', 'a', ' ', '(', 'a', 'ç', 'm', 'a', ')', ' ', '(', 'k', 'o', 'l', '-', 'b', 'a', 'c', 'a', 'k', ' ', 'i', 'ç', 'i', 'n', ')', şeklindedir.
  • fırlatma (açma) (kol-bacak için) kelimesinin tersten yazılışı ' )niçi kacab-lok( )amça( amtalrıf' diziliminde gösterilir.