feminist ekoloji

feminist ekoloji İng. ecofeminism

Yüzyıllar boyunca kadın ve doğanın aynı kaderi paylaştığını, ikisinin de hor görülmüş, aşağılanmış ve eziyete uğramış olduğunu savunan görüş, ekofeminizm.


feminist ekoloji ile benzer kelimeler

derin ekoloji

İng. deep ecology

Doğanın kendisi için ve kendinde bir değer taşıdığını savunan, kalkınmayı ikinci plana atan ve insaniçinciliğe bütünüyle tamamıyla karşı çıkarak canlı içinci çevreci görüş.

ekoloji

Fr. écologie

a. (l ince okunur) Canlıların hem kendi aralarındaki hem de çevreleriyle olan ilişkilerini tek tek veya birlikte inceleyen bilim dalı: “Ekoloji o günden bugüne karşı karşıya kaldığı tehlikenin büyümesi ile orantılı bir boyutt...

ekoloji uzmanı

a. Ekolog.

feminist

Fr. féministe

a. Feminizm yanlısı kimse veya görüş: “Ayrıntılarda görüş farklılıklarımız olsa da temelde lerden yanayım.” -R. Erduran.

feminist biyomedikal etik

İng. feminist biomedical ethics

Tıp kurumunun ataerkillikle bağlarını göstererek gerek kurumsal düzeyde gerekse toplum sağlığı açısından kadınların uğradığı ayrımcılığı açığa çıkaran görüş.

feminist etik

İng. feminist ethics

Toplumsal cinsiyetin, kadın ve erkeğin etik yaklaşımının oluşmasında oldukça belirleyici olduğunu, kültürel olarak eril ve dişil olarak kodlanan ve parçalanan değerlerin, hayatın tüm alanlarında hem erkekler hem de kadınlar tarafından p...


"feminist ekoloji" karakter analizi

  • feminist ekoloji, 16 karakter ile yazılır.
  • f harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'f', 'e', 'm', 'i', 'n', 'i', 's', 't', ' ', 'e', 'k', 'o', 'l', 'o', 'j', 'i', şeklindedir.
  • feminist ekoloji kelimesinin tersten yazılışı ' ijoloke tsinimef' diziliminde gösterilir.