faktör istem fonksiyonu

faktör istem fonksiyonu İng. factor demand function

Piyasadaki tüm firmaların üretim faktörü istem miktarı ile ilgili faktörün, diğer faktörlerin ve malın piyasa fiyatı arasındaki ilişkiyi gösteren fonksiyon.


faktör istem fonksiyonu ile benzer kelimeler

firma faktör istem fonksiyonu

İng. firm’s factor demand function

Bir firmanın üretim faktörü istem miktarı ile ilgili faktörün, diğer faktörlerin ve malın piyasa fiyatı arasındaki ilişkiyi gösteren fonksiyon.

piyasa faktör istem fonksiyonu

bk. faktör istem fonksiyonu

faktör istem eğrisi

İng. factor demand curve

Piyasadaki tüm firmaların, üretim faktörü istem miktarını belirleyen, faktörün fiyatı dışındaki diğer tüm değişkenlerin sabit olduğu varsayımı altında, söz konusu faktörden satın almayı istedikleri fiyat-miktar bileşimlerini göstere...

firma faktör istem eğrisi

İng. firm’s factor demand curve

Bir firmanın faktör istem miktarını belirleyen, faktörün fiyatı dışındaki diğer tüm değişkenlerin sabit olduğu varsayımı altında, bu firmanın söz konusu faktörden satın almayı istediği fiyat-miktar bileşimlerini gösteren nokt...

piyasa faktör istem eğrisi

bk. faktör istem eğrisi

bireysel istem fonksiyonu

İng. individual demand function

Bir tüketicinin bir mala yönelik istemi ile söz konusu malın fiyatı, diğer malların fiyatları, tüketicinin geliri (dönem harcaması), zevk ve tercihleri, fiyat ve gelir beklentileri arasındaki ilişkiyi gösteren fonksiyon.

döviz istem fonksiyonu

İng. foreign exchange demand function

Satınalınmak istenen döviz miktarı ile döviz kurları, beklentiler, diğer yabancı paraların fiyatları, ödemeler bilançosundaki döviz kaybettirici işlemler gibi değişkenler arasındaki ilişkiyi gösteren fonksiyon.

istem fonksiyonu

İng. demand function, market demand function

Tüketicilerin bir mala olan istemiyle bu istemi etkileyen malın fiyatı, diğer malların fiyatı, tüketicilerin gelirleri, zevk ve tercihleri, tüketici sayısı, gelir ve fiyat beklentileri arasındaki ilişkiyi göstere...


"faktör istem fonksiyonu" karakter analizi

  • faktör istem fonksiyonu, 23 karakter ile yazılır.
  • f harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'f', 'a', 'k', 't', 'ö', 'r', ' ', 'i', 's', 't', 'e', 'm', ' ', 'f', 'o', 'n', 'k', 's', 'i', 'y', 'o', 'n', 'u', şeklindedir.
  • faktör istem fonksiyonu kelimesinin tersten yazılışı ' unoyisknof metsi rötkaf' diziliminde gösterilir.