etçillerin erlişiyozisi

etçillerin erlişiyozisi İng. canine ehrlichiosis

Özellikle sıcak bölgelerde yaşayan köpeklerde Ehrlichia canis’in neden olduğu, Rhipicephalus sanguineus türü kenelerle taşınan, sıklıkla öldürücü akut, kronik ve subklinik seyirli hastalık.


etçillerin erlişiyozisi ile benzer kelimeler

etçillerin akciğer muayene sahası

İng. percussion area of the lungs of carnivores

Et yiyen hayvanlarda akciğerlerin dinlendiği ve perküte edildiği saha. Üst kenarı sırt omurlarının procesus transversus’larının uçlarından geçen hayali düz çizgidir. Ön kenarı cartilago scapula’n...

etçillerin trişurozisi

İng. canine trichuriasis) 

Köpeklerde Trichuris vulpis’in neden olduğu hafif vakalarda belirtisiz, ciddi vakalarda kanlı ishalle belirgin kör bağırsak enfeksiyonu.

at erlişiyozisi

İng. equine ehrlichiosis

Kaliforniya’da ve Birleşik Devletler’in Orta Batı ve Doğu’sunda atlarda Ehrlichia equi’nin neden olduğu ateş, dudak ödemi ve anemiyle belirgin, genellikle öldürücü olmayan hastalık.

atların monositik erlişiyozisi

İng. equine monocytic ehrlichiosis

Virjinya, Merilend ve Pensilvanya’da atlarda Ehrlichia risticii’nin neden olduğu ateş, ishal ve iştahsızlıkla belirgin, sıklıkla öldürücü bir hastalık, potomak at ateşi.

köpek erlişiyozisi

İng. canine erhlichiosis

Kahverengi köpek keneleriyle nakledilen, asemptomatik aplastik pansitopeni veya şiddetli, yaygın kanamalarla belirgin, Ehrlichia canis tarafından oluşturulan, lenfosit ve monositlerde sitoplazma içi inklüzyonlarla belirgin, ö...


"etçillerin erlişiyozisi" karakter analizi

  • etçillerin erlişiyozisi, 23 karakter ile yazılır.
  • e harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'e', 't', 'ç', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', 'i', 'n', ' ', 'e', 'r', 'l', 'i', 'ş', 'i', 'y', 'o', 'z', 'i', 's', 'i', şeklindedir.
  • etçillerin erlişiyozisi kelimesinin tersten yazılışı ' isizoyişilre nirelliçte' diziliminde gösterilir.