epulis dev hücresi

epulis dev hücresi İng. epulis giant cell

Yanak mukozasında ve diş etinde epulis granülomunda görülen sitoplazma içinde oval veya mekik biçimli çok sayıda çekirdeği bulunan osteoklast kökenli hücre.


epulis dev hücresi ile benzer kelimeler

dev hücreli epulis

İng. giant cell epulis

Çekilmiş dişlerin yerinde ortaya çıkan, kısa kafalı köpek ırklarında yaygın olarak görülebilen diş etinin hiperplastik şişkinliği, periodental fibromatöz epulis, dev hücreli tümör.

Langhans dev hücresi

İng. Langhans giant cell

Makrofajların sitoplazmalarının birbirleriyle kaynaşması veya çekirdeklerinin amitotik olarak çoğalması ve buna uygun olarak sitoplazmanın genişlemesiyle oluşan ilk kez Alman patolog Theodor Langhans tarafından ortaya konan, ...

tümör dev hücresi

İng. tumor giant cell

Karsinom ve sarkom gibi kötücül tümörlerde görülen tümör hücresi. Geniş ve değişik biçimlerde olabilen sitoplazmada çok iri, bir araya yığılmış veya gruplar hâlinde birkaç atipik karakterli çekirdek bulunur.

yabancı cisim dev hücresi

İng. foreign body giant cell

Biçimsiz, oldukça iri ve bir örnek sitoplazmalı, 2-200 arasında çekirdek içeren, makrofajların birleşmesiyle oluşan, toz, kolesterin, ürik asit kristalleri, odun veya maden kıymıkları, katgüt ve pamuk kalıntıları gibi genellikle...

akantomatöz epulis

İng. acantomatous epulis

Köpek ve kedilerde alt veya üst çene diş etinde, gri-pembe renkte, sapsız veya parmak benzeri, bölgesel yayılma özelliği olan ve diş eti epitelinden köken alan tümör benzeri kitle.

epulis

İng.

Diş etinde tümör benzeri üremeler gösteren gelişimsel, yangısal ve hiperplastik bulguları içine alan bir grup patolojik değişim, epulides.

fibromatöz ve ossifiye epulis

İng. fibromatous and ossifying epulis

Dişin etrafındaki dokulardan gelişen, belirgin miktarda kemiksi doku, semen ve dentin içeren kemiğe yayılmayan tek veya çok sayıda tümör.

periodental fibromatöz epulis

İng. periodontal fibromatous epulis

Dev hücreli epulis.


"epulis dev hücresi" karakter analizi

  • epulis dev hücresi, 18 karakter ile yazılır.
  • e harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'e', 'p', 'u', 'l', 'i', 's', ' ', 'd', 'e', 'v', ' ', 'h', 'ü', 'c', 'r', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • epulis dev hücresi kelimesinin tersten yazılışı ' isercüh ved silupe' diziliminde gösterilir.