eğitsel kılavuzluk

eğitsel kılavuzluk İng. educational guidance

1. Öğrencilerin, kendi olanaklarıyle bir öğrenim dalını ya da bir öğrenim programını seçmeleri ve ona göre ilerlemeleri konusunda onlara yardım etmeyi amaçlayan kılavuzluk alanı. 2. Meslekle ilgili, toplumsal ve kişisel konular yerine dersler, türlü öğretim programları ve okul yaşayışı ile ilgili sorunlar üzerinde öğrencilere yardımı öngören kılavuzluk etkinliklerine verilen ad.


eğitsel kılavuzluk İng. educational guidance

Öğrencilerin, öğrenme güçleri, ilgileri, dilekleri ve genel yaşamın gerekleri açısından en elverişli eğitim ve öğretim programını seçmesinde ve bunları uygulamasında yol gösterme işi.


eğitsel kılavuzluk ile benzer kelimeler

kılavuzluk

, -ğu

a. 1. Kılavuz olma durumu veya kılavuzun işi, rehberlik: “Hayatı sevmek için başkalarının kılavuzluğuna ihtiyacımız yoktur.” -A. M. Dranas. 2. den. Bir gemiyi limana sokma veya limandan çıkarma işi.


İng. guida...

kılavuzluk etmek

yol göstermek, rehberlik etmek: “Ölümden kaçana halk ne demez? / Kurt sürüsünde köpek kılavuzluk edemez” -F. N. Çamlıbel.

kılavuzluk kurulu

İng. guidance council

Okulun ilgili yönetici ve öğretmenleri ile veli ve öğrencilerden oluşan, kılavuzluk programının öğrencilerin gereksinmelerine uygun ve gerçekçi bir yaklaşımla hazırlanmasını sağlamakla görevli geçici danışma kurulu.

kılavuzluk programı

İng. guidance program

Öğrenci gereksinmeleri, çevresel iş ve meslek olanakları göz önünde bulundurularak okuldaki kılavuzluk çalışmalarının amaçlarını, kapsamını ve yöntemlerini belirleyen program.

kılavuzluk servisi

İng. guidance service

Bir eğitim kurumunda okuyan öğrencilere kendilerini ve çevrelerini tanıyabilmeleri, yeteneklerini anlayabilmeleri konusunda yardımcı olmak amacıyla örgütlenen kuruluş.

kılavuzluk ve araştırma merkezi

İng. center of guidance and researche

Okul öncesinden üniversiteye değin her öğrenim basamağındaki okulda başarısızlığa uğrayan öğrencilerin durumlarını incelemek, gerekli düzeltici önlemleri almak ve bu işleri yaparken aile, okul ve öteki ilgili kurumlar i...

kişisel kılavuzluk

İng. personal guidance

Bireye kişisel alışkanlıkları ve tutumları ile özel sorunlarına ilişkin konularda yardımı öngören kılavuzluk türü.

eğitsel

sf. Eğitimsel, terbiyevi.


İng. pedagogical, educational

Eğitim değeri, eğitici yönü bulunan; eğitme ile ilgili.


"eğitsel kılavuzluk" karakter analizi

  • eğitsel kılavuzluk, 18 karakter ile yazılır.
  • e harfi ile başlar, k harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'e', 'ğ', 'i', 't', 's', 'e', 'l', ' ', 'k', 'ı', 'l', 'a', 'v', 'u', 'z', 'l', 'u', 'k', şeklindedir.
  • eğitsel kılavuzluk kelimesinin tersten yazılışı ' kulzuvalık lestiğe' diziliminde gösterilir.