dülger balığı

dülger balığı

a. hay. b. Kemikli balıklar takımından, başı büyük, ağzı geniş, vücudu yassı ve söbe, üstü dikenli pullarla kaplı bir balık, peygamber balığı (Zeus faber).


dülger balığı İng. John Dory

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dülger balığıgiller (Zeidae) familyasından, 50 cm kadar uzunlukta, sudan çıkınca iniltiye benzeyen bir ses çıkaran, Atlantik ve Pasifik okyanuslarında, Akdeniz ve Karadeniz'de yaşayan bir tür.


dülger balığı Lat. Zeus faber

Kemikli balıklardan, dülger balığıgiller (Zeidae) familyasından, 50 cm kadar uzunlukta olabilen, sudan çıkınca iniltiye benzeyen bir ses çıkaran, Atlantik ve Pasifik okyanuslarında, Akdeniz ve Karadeniz’de yaşayan bir tür, peygamber balığı.


dülger balığı İng. John Dory

(Zeus faber) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının dülger-balığıgiller (Zeidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 50 cm. Sudan çıkınca iniltiye benzer bir ses çıkarır. Eti çok lezzetlidir. Atlantik ve Pasifik Okyanuslarında, Karadeniz ve Akdenizde bulunur.


dülger balığı ile benzer kelimeler

dülger

Far. dur°ger

a. Yapıların kaba ağaç işlerini yapan kimse: “Rumeli Hisarı'nda Fatih Sultan Mehmet'in duvarcı ve leri, Bizans üzerine açılacak büyük savaşın namlı hisarını ya bugün yükseltecek ya yarın.” -A. İlhan.


<...

dülger balığıgiller

İng. John Dorys

Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dikenli yüzgeçliler (Acanthopterygii) alt takımından, vücutları yandan basık ve yüksek, üzerleri küçük pullarla örtülü, Atlantik ve Pasifik okyanuslarında yaşayan türleri o...

dülger-balığıgiller

İng. John Dorys

(Zeidae), (Lat. zeus = bir tip balık) Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının kemikli-balıklar (Teleostei) takımının dikenliyüzgeçliler (Acanthopterygii) alt-takımına giren bir familyası. Vücutları yandan basık ve yüksektir. Üzerle...

ada balığı

a. hay. b. Amber balığı.

akçapak balığı

Lat. Acanthobrama marmid

Kemikli balıklardan, sazangiller (Cyprinidae) familyasından, boyu 20 cm, ağırlıkları 200 g olabilen bir tür.

akya balığı

a. (a'kya balığı) hay. b. Uskumrugillerden, ufak pullu, 10-60 kilogram gelebilen bir balık, akbalık (Lichia amia).

altın sülün balığı

Lat. Aphyosemion occidentalis

Doğal olarak Gine ve Kamerun’un sahil sularında, tatlı ve acı sularda yaşayan, boyları 10 cm olabilen, vücudun üst yarısı sarıdan kırmızımsı altın sarısına kadar, alt yarısı ise deniz mavisi ve parıltılı, yüzgeçleri de vücut ...

amber balığı

a. hay. b. Balinagillerden, boyu 25 metreye kadar çıkabilen, başı büyük, dişli, çok yırtıcı bir balık, ada balığı (Catodon macrocephalus).


"dülger balığı" karakter analizi

  • dülger balığı, 13 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'ü', 'l', 'g', 'e', 'r', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • dülger balığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılab reglüd' diziliminde gösterilir.

(a,b,d,e,g,l,r,ü,ğ,ı) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

dülgerbalığı
Lat. Zeus faber

(zooloji)

dülger balığı - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
d3
ü3
l1
g5
e1
r1
b3
a1
l1
ı2
ğ8
ı2
Toplam puan değeri31