domuzların atrofik burun yangısı

domuzların atrofik burun yangısı İng. swine atrophic rhinitis

Bordetella bronchiseptica ve Pasteurella multocida tip A ve D'nin birlikte enfeksiyonu sonucu oluşan, burun kemiklerinde konkalarda kısalma, bakışımsızlık, eğrilik ve atrofiyle belirgin bulaşıcı toksemik hastalık. Kalsiyum ve fosforun diyetteki yetersizliği ve genç domuzlardaki hızlı gelişme temposu da lezyonların oluşumuna etki eder.


domuzların atrofik burun yangısı ile benzer kelimeler

atrofik mide yangısı

İng. atrophic gastritis

Antiparyetel globulin üretimi nedeniyle, mide bezlerinin sayıca azalması ve mide atrofisiyle belirgin immün aracılı bozukluk. Köpeklerde lupus eritromatozis’te ikincil olarak biçimlenir, sindirim bozukluklarına ve anemiye neden olur....

atrofik siroz

İng. atrophic cirrhosis

Beslenme bozuklukları ve karaciğer nekrozu sonrasında, karaciğerin boyutlarının küçülmesiyle belirgin siroz, Laennec sirozu.

kronik atrofik endometritis

İng. chronic athrophic endometritis

Uzun süre devam eden kronik endometritisler sonucunda döl yatağının işlevini kaybederek atrofiye olduğu endometriyumun yangısı.

alerjik burun yangısı

İng. allergic rhinitis

Yaz ve bahar aylarında çiçek tozlarına karşı köpek, kedi, sığır ve koyunlarda, burun mukozasının çok sayıda eozinofil lökosit, nötrofil ve az sayıda makrofaj infiltrasyonuyla belirgin yangısı, atopik rinitis, sığırların yaz nez...

burun yangısı

İng. rhinitis

Aksırık, tıksırık ve burun akıntısıyla belirgin burun boşluğu mukozasının yangısı, nazitis, rinitis. Virüsler, bakteriler, mikoplazmalar, mantarlar, parazitler ve alerjik nedenlerden kaynaklanır, cevabın yapısına göre seröz, sümüksü, irinli ül...

granülomlu burun yangısı

İng. granulomatous rhinitis

Burun boşluğundaki fırsatçı mantar ve maya enfeksiyonlarına bağlı olarak oluşan, granülom oluşumuyla belirgin burun yangısı.

lenfoplazmasitik burun yangısı

İng. lymphoplasmacytic rhinitis

Yangıyla ilgili hücre bileşenlerinde lenfosit ve plazma hücrelerinin baskın olduğu tek taraflı veya çift taraflı burun yangısı.

domuzların bağırsak adenomatozisi

İng. swine intestinal adenomatosis

Sütten yeni kesilmiş domuzlarda, şiddetli iştahsızlık, kilo kaybı ve bağırsaklardaki bezlerde adenomatöz değişiklikler ve villus atrofisiyle belirgin hastalık, adenomatöz bağırsak hiperplazisi. Campylobacter muco...


"domuzların atrofik burun yangısı" karakter analizi

  • domuzların atrofik burun yangısı, 32 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'o', 'm', 'u', 'z', 'l', 'a', 'r', 'ı', 'n', ' ', 'a', 't', 'r', 'o', 'f', 'i', 'k', ' ', 'b', 'u', 'r', 'u', 'n', ' ', 'y', 'a', 'n', 'g', 'ı', 's', 'ı', şeklindedir.
  • domuzların atrofik burun yangısı kelimesinin tersten yazılışı ' ısıgnay nurub kiforta nıralzumod' diziliminde gösterilir.