doğalcı toplumbilim

doğalcı toplumbilim İng. naturalist sociology

İnsanın dirimbilimsel özelliklerini saltıklaştırarak, insan gelişiminin dirimbilim yasalarınca belirlendiğini öne süren toplumbilim akımı.


doğalcı toplumbilim ile benzer kelimeler

doğalcı

sf. Doğalcılık yanlısı olan, natüralist.


Fr. naturaliste

Doğayı ve gerçeği, olduğu gibi anlatmayı ana görev sayan sanatçı.

doğalcı ilyatro

İng. naturalistic theatre

On dokuzuncu yüzyılda romantizme karşı ortaya çıkmış, doğa bilimleri açısından insanları kalıtımsal, çevresel ve toplumsal ilişkilerine göre inceleyen bu akım içindeki tiyatronun özellikleri kapsamında, yaşam gerçeğini en küçük ayr...

görgül toplumbilim

İng. empirical sociology

Toplum yaşamının ekonomi, hukuk, aile, siyasa vb. gibi yanlarının inceleme sırasındaki durumunu betimleyen toplumbilim çalışması.

ırkçı toplumbilim

İng. anthroposociology

Bireylerin, birey kümelerinin toplumsal yeri ile insanın gövde ve doku yapısı (kafatasının büyüklük ve biçimi, boy, saç rengi vb.) arasında doğrudan bir bağlantı bulunduğunu ileri süren, toplumsal olayları bu açıdan inceleyen ırkçı gö...

insanbilimsel toplumbilim

İng. anthroposociology

İlkel toplumlarla uygar toplumların halk katmanlarının özdeksel ve tinsel kültürlerini inceleyen bilim dalı. bk. insanbilim. krş. budunbilim, halkbilim.

siyasal toplumbilim

İng. political sociology

Toplumlarda, toplumsal kümelerde siyasal erkin toplum bütünü içindeki yeri ile oluşum, işleyiş ve değişimini düzenlilikleri içinde inceleyip açıklamayı amaçlayan toplumbilim kesimi.

somut toplumbilim

İng. concrete sociological investigations

Toplum yaşamının türlü yan ve öğeleri (örneğin ekonomi, günlük yaşam, aile ve yakınlık ilişkileri, kamuoyu vb.) üzerine yapılan araştırma ve incelemeler.

toplumbilim

İng. sociology

1. İnsan topluluklarının kökenlerini, yapı ve görev bakımından gelişmelerini, özelliklerini ve sorunlarını inceleyen bilim. 2. İnsan topluluklarının yaşayışı ve bu toplulukları yöneten yasalar üzerinde öğrencilere gerekli bilgi ve görüşleri k...


"doğalcı toplumbilim" karakter analizi

  • doğalcı toplumbilim, 19 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, m harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'o', 'ğ', 'a', 'l', 'c', 'ı', ' ', 't', 'o', 'p', 'l', 'u', 'm', 'b', 'i', 'l', 'i', 'm', şeklindedir.
  • doğalcı toplumbilim kelimesinin tersten yazılışı ' milibmulpot ıclağod' diziliminde gösterilir.