dikenli uyuşturan balığıgiller

dikenli uyuşturan balığıgiller İng. whip tailed

Balıklar (Pisces) sınıfının, köpek balıklar (Selachii) takımının, örtülü omurlular (Tectospondyli) alt takımından, enleri boylarından geniş, kuyrukları kamçı biçiminde, sırt yüzgeçleri olmayan, sırtında zehir dikenleri bulunan, kuma gömülebilen türlere sahip bir familya.


dikenli uyuşturan balığıgiller Lat. Dasyatidae

Vatoz balıklarından, enleri boylarından geniş, kuyrukları kamçı biçiminde, sırt yüzgeçleri olmayan, sırtında zehir dikenleri bulunan, kuma gömülebilen türlere sahip bir familya.


dikenli uyuşturan balığıgiller ile benzer kelimeler

dikenli uyuşturan balığı

İng. whip tailed ray

Köpek balıklar (Selachii) takımının, giller (Dasyatidae) familyasından, 1-2.5 m kadar uzunlukta, 1.5 m kadar eni olan, koyu renkli, bütün kuzey denizlerinde ve Akdeniz'de yaşayan yaygın bir tür.


La...

uyuşturan balığıgiller

İng. electric rays

Balıklar (Pisces) sınıfının, köpek balıkları (Selachii) takımının, örtülü omurlular (Tectospondyli) alt takımından, geniş vücutlu, derileri düz, ağızları karın bölgesinde, kuyrukları kısa ve kalın, göğüs ve sırt yüzgeçleri arasında elektr...

uyuşturan

Fr. Anésthésique

uyuşturan balığı

a. hay. b. Torpil balığı.


Bir balık çeşidi.

uyuşturan balık

bk. torpil balığı


Lat. Torpedo marmorata

Torpil balığı.

başları dikenli solucanlar

İng. thorny-headed worms, spiny-headed worm

Son konakları omurgalılar, ara konakları eklem bacaklılar olan, son konakların sindirim sisteminde yaşayan, sindirim sistemleri bulunmayan, vücut yüzeyinden emilim yoluyla beslenen, heteroseksüel, vücutları praezo...

deniz dikenli balığı

İng. stickleback

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dikenli balıkgiller (Gasterosteidae) familyasından, 15-20 cm kadar uzunlukta, birinci sırt yüzgecinin yerinde 14-19 tane diken bulunan, Avrupa denizlerinde yaşayan bir tür.


...

derin deniz dikenli yılan balığı

Lat. Notacanthus bonaparte

Notacanthidae ailesinden, sırtında dikenleri olan, denizlerin dip kısımlarında yaşayan, Akdeniz’de dağılım gösteren kemikli bir balık türü.


"dikenli uyuşturan balığıgiller" karakter analizi

  • dikenli uyuşturan balığıgiller, 30 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'i', 'k', 'e', 'n', 'l', 'i', ' ', 'u', 'y', 'u', 'ş', 't', 'u', 'r', 'a', 'n', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
  • dikenli uyuşturan balığıgiller kelimesinin tersten yazılışı ' relligığılab narutşuyu ilnekid' diziliminde gösterilir.